Expositie Giorgi Shengelia in Het Kunstcentrum

  Nieuws

ZAANDAM - Kunstenaar Giorgi Shengelia exposeert van 12 november tot en met 10 december in Het Kunstcentrum in Zaandam. De kunstenaar exposeert werken uit de serie 'Northern Geometry'. In zijn expressieve werk toont hij abstracties van landschappen, gelegen op het Noordelijk halfrond.

De van oorsprong Georgische kunstenaar staat bekend om zijn gebruik van natuurlijke kleuren en conceptuele werk. Isabella de Jong, directeur van Het Kunstcentrum zegt hierover: "Giorgi Shengelia laat in zijn kunst een enorme levenslust zien dat tegelijkertijd een sterke drang voor drama oproept. Zijn werk kent een grote diversiteit die wij graag laten zien in Het Kunstcentrum."De expositie wordt volgende week geopend door gastspreekster Jacqueline de Nijs, bekend van onder meer het radioprogramma Kunstgrepen.
Giorgi Shengelia genoot zijn opleiding aan de kunstacademie in Tblisi (Georgië). Nadat hij in 2001 naar Nederland is gekomen, woonde hij in Zwolle en exposeerde daar een aantal keren zijn werk. Zijn voorkeur ging toen vooral uit naar moderne of postmoderne kunst. Naast schilderkunst maakte Giorgi ook audiovisuele producties en deed hij aan fotografie. Inmiddels zijn de schilderijen van Giorgi veelal thematisch en conceptueel. De kunstenaar heeft een losse en vrije manier van schilderen, hierbij experimenteert hij veel met het gebruik van verschillende soorten materialen. Sinds 2003 woont hij in Bergen (Noord-Holland) en werkt hij zowel in Bergen als in Alkmaar.
De feestelijke opening is zaterdag 12 november om 15.00 uur. De entree is gratis. Het Kunstcentrum is gevestigd aan Vincent van Goghweg 40 a/b in Zaandam, www.kunstcentrum.nl.

Meer berichten