Nieuwe trainer voor selectie FCZSW

Nieuws

KROMMENIE - Het zaalvoetbalseizoen is nog in volle gang, maar het eerste van FCZSW heeft alvast een nieuwe trainer. Jan Pool staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij de selectie van de Zaanse zaalvoetbalclub. De oefenmeester (46), die momenteel nog de zaalvoetballers van WSV’30 coacht, heeft serieuze plannen.
Pool heeft er veel zin in om met de mannen van het eerste aan de slag te gaan. "Ik vind het hartstikke leuk en het wordt een interessante uitdaging. We willen ons niveau omhoog krijgen en op termijn de hoofdklasse halen. Dat groeien is ook gewoon het mooiste wat er is." De huidige selectie komt momenteel uit in de tweede klasse van de KNVB-competitie en gaat zeer waarschijnlijk play-offs om promotie spelen.
Pool speelde zelf jarenlang op het veld bij Zaandijk en later voor Saenden. In de zaal voetbalde hij van zijn 17de tot zijn 38ste bij The Counters. Gestopt is het voetbaldier Pool nog zeker niet. Hij komt nu uit voor Café ’t Zonnetje. Naast zijn trainerswerk voor WSV’30 is Pool bovendien assistent-trainer bij het tweede van Hercules Zaandam. Hij werkt daar samen met hoofdcoach Tom Janssen.