Deelnemers volop in training voor de Zaanbochtrun met tweede van rechts Leon Hamming.
Deelnemers volop in training voor de Zaanbochtrun met tweede van rechts Leon Hamming. (Foto: aangeleverd)

Zaanbochtrun klaar voor de start

  Sport

WORMERVEER - Dit jaar is de eerste editie van de Zaanbochtrun. Een sportief evenement vanuit het initiatief van ondernemer Leon Hamming van Saenkanter Wormerveer. Organisator van het hardloopevenement Rob Broekema: "Er wordt hard gewerkt achter de schermen om er een geweldig evenement van te maken. Inmiddels zijn er al meer dan 600 inschrijvingen voor de 5 of 10 km, en voor de kidsrun van 1,5 km zullen er zo rond de 200 kids aan de start verschijnen. De ondernemers in Wormerveer zijn zeer enthousiast en zijn beschikbaar voor sponsoring en/of lopen zelf ook mee. Er zijn nog startnummers beschikbaar, wees er snel bij en loop gezellig mee!

Zondag 19 mei zal het startschot door de burgemeester van Wormerland en Zaanstad worden verricht. Er is muziek op de route en bij de start, als ook na het evenement in de Batavia, zullen voor een geweldige sfeer zorgen tijdens de verschillende afstanden. Ron: " We zoeken nog een aantal vrijwilligers voor het op- en afbouwen van het evenement".

Er kan nog ingeschreven worden. Alle deelnemers kunnen na afloop (of een dag later) hun eindtijd bekijken en een foto downloaden van zijn of haar finish. Kijk voor alle informatie en inschrijven op de website van www.zaanbochtrun.nl De start is zondag om 12.00 uur met de 1,5 km voor de kids en om 12.30 uur is de start van de 5 km. Om 13.40 uur is de start van de 10 km. Kom allemaal naar de Zaanbocht en moedig de deelnemers aan, er is van alles te doen deze sportieve middag.

Yvette van der Does
Meer berichten