Leerlingen maken kennis met diverse aangepaste sporten
Leerlingen maken kennis met diverse aangepaste sporten ((Foto: aangeleverd))

'Special Sportdagen Zaanstad 2019' voor speciaal onderwijs

  Sport

ZAANDAM - Ruim vierhonderdvijftig leerlingen van het speciaal onderwijs maken woensdag 22 en donderdag 23 mei kennis met zeven verschillende sporten tijdens de Special Sportdagen Zaanstad 2019. Lokale verenigingen geven clinics aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met een gedragsstoornis op het Sportpark de Kuil.

Het beloven twee mooie sportdagen te worden. Tijdens de sportdagen gaan leerlingen van zes speciaal onderwijsscholen (Dynamica XL met vier locaties, de Tijstroom en Kentalis) kennismaken met verschillende aangepaste sporten: atletiek, tennis, korfbal, voetbal, hockey, judo en dansen. De sportdagen worden feestelijk geopend door dansers van Juvat Dance Academy, zij stomen de leerlingen klaar met een swingende warming-up.

Proeflessen

De Special Sportdagen Zaanstad worden georganiseerd door Platform Aangepast Sporten (bestaande uit 14 sportverenigingen) in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad en Dynamica XL. Na de Special Sportdagen Zaanstad kunnen de leerlingen een aantal proeflessen volgen bij de verschillende sportaanbieders. De Special Sportdagen Zaanstad worden onder andere mogelijk gemaakt door Rabobank, Dirk Kuyt Foundation, het Gehandicapten Fonds, Special Heroes en leerlingen van het Michaël College. De leerlingen komen de verenigingen helpen bij het geven van de clinics op de sportdagen. Dankzij de fondsen kan echt iedereen sporten en staat niemand buitenspel!

Meer berichten