ZZV verwelkomt nieuwe skiff

Sport
Blijdschap bij de nieuwe skiff.
Blijdschap bij de nieuwe skiff. Foto: aangeleverd

ZAANDAM - Woensdagavond 1 juli was voor ZZV een bijzondere avond. Niet alleen mogen de trainingen in Corona-aangepaste vorm weer plaatsvinden, ook werd een nieuwe aanwinst welkom geheten.

De nieuwe skiff (een éénpersoons boot) heeft de naam De Hoop gekregen. De Hoop is een molennaam die reeds twintig keer is gebruikt in de Zaanse molenhistorie.

Met deze uitbreiding van de vloot hoopt ZZV nog meer leden te kunnen voorzien van roeitrainingen en geïnteresseerden te laten kennismaken met deze sport.

Eigen beheer

ZZV Roeien is gevestigd aan de Havenstraat in Zaandam, vlakbij de Den Uyl brug. De vereniging bezit een botenloods in de Voorzaan, van waaruit geroeid wordt maar ook bij elkaar wordt gekomen in het clubgebouw, boven de botenloods.

De vereniging heeft alles in eigen beheer ( ZZV watersport) en de aanschaf van nieuw materiaal verdient dan ook de aandacht.

Vloot

De vloot van ZZV bestaat uit 47 boten, wedstrijdboten voor 1,2 4 of 8 roeiers, hebben allemaal een naam waar geschiedenis aan zit. Zo hebben de skiffs molen-namen. Vele Zaanse molens komen dan ook wekelijks voorbij over de Voorzaan, het Noord-Hollands kanaal, maar ook de Zaan en in Amsterdam of elders in het land bij wedstrijden of toertochten.

Zie de website: ZZV-watersport.nl/roeien

De nieuwe aanwinst.