‘We hebben behoefte aan meer krasse knarren’

Sport
 Al jarenlang is de gymnastiekzaal op de Braillestraat op donderdagavond het domein van de senioren heren van GV Lycurgus-Hygiëa.
Al jarenlang is de gymnastiekzaal op de Braillestraat op donderdagavond het domein van de senioren heren van GV Lycurgus-Hygiëa. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - Al jarenlang is de gymnastiekzaal op de Braillestraat in Krommenie elke donderdagavond het domein van de senioren heren van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa. De ploeg mannen zoekt nu versterking. 

Mannen van Lycurgus-Hygiëa zoeken versterking 

De heren komen in twee groepen bij elkaar om aan de conditie te blijven werken onder gediplomeerde leiding. Ieder kan en mag op eigen niveau meedoen om lekker te blijven bewegen en vitaal te blijven.

Geraniums?

Het bestuur van Lycurgus-Hygiëa roept 60+-plussers op zeker niet achter de geraniums te gaan zitten. Trimgym is een training gericht om vitaal en fit te blijven van de algehele conditie, die betrekking heeft tot de uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid.

Plezier

Bart Neeft is sinds dit jaar de trainer van deze groep en benadrukt dat socialiteit, plezier en individuele aandacht staat centraal binnen deze training. Dit gebeurt middels een gezamenlijke warming up, individuele lenigheid- en stabiliteitsoefeningen. Ook een circuitvorm met gewichten en materialen komt aanbod, om op eigen niveau kracht, krachtuithoudingsvermogen en balans te onderhouden. Ter afsluiting van de les is er een spelvorm met de bal zoals volleybal of badminton om het plezier met elkaar te delen.

Zo vertelt Rob Fieseler die zijn 25-jarig jubileum bij de vereniging al gevierd heeft: “We doen loopoefeningen, grondoefeningen, een circuitje en een partijtje volleybal als afsluiting. Ieder doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Er is zeker geen dwang om een enorme prestatie neer te zetten, het gaat erom dat je lekker bezig bent om je lijf en je spieren in goede conditie te houden en het is gezellig. Als je een oefening te zwaar vindt, dan doe je hem minder. Geen probleem. En we hebben behoefte aan meer krasse knarren op de donderdagavond.”

Nieuwe leden

Piet van Ingen die de lessen jarenlang zelf verzorgd heeft, doet inmiddels ook als lid mee. De donderdagavond is voor hem een avondje bewegen en daar komt niets tussen. De leden hopen nieuwe geïnteresseerden van harte welkom te kunnen heten om vier keer gratis mee te komen doen. Voor meer informatie mail naar ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl Zie ook www.lh-gymnastiek.nl

Afbeelding