Zestig jaar oude hockeybal gevonden op voetbalcomplex RKVV Saenden

Sport
De 60-jarige hockeybal is geheel van kurk.
De 60-jarige hockeybal is geheel van kurk. (Foto: aangeleverd)

WORMERVEER - Onlangs is op het complex van RKVV Saenden, gelegen aan de Wandelweg, een oude hockeybal gevonden. Op zich geen gekke vondst want Hockey Club De Kraaien heeft op dit complex gespeeld voordat Saenden er de voetbal deed rollen. We spreken echter over 1960. En dus is de gevonden hockeybal ruim zestig jaar oud. 

Die hockeybal is volledig van kurk en vormt nu een leuke gadget. “HC De Kraaien bestaat dit jaar 100 jaar dus wat is het dan passend om een dergelijke hockeybal toe te voegen aan de overige oude herinneringen die deze club al heeft”, aldus Wim IJsseldijk namens RKVV Saenden. Komende zaterdagochtend, 22 januari, ontmoeten de voorzitters van beide clubs elkaar op het complex van vv Saenden om de oude hockeybal te overhandigen.

Aanpassingen

Wat overigens bij beide clubs speelt is dat er aanpassingen nodig zijn aan het complex om toekomstbestendig te zijn. Bij Saenden betreft het aanpassing van het B- en trainingsveld met kunstgras en/of verlichting aanbrengen op het A-veld. Bij De Kraaien gaat het over hun steeds maar uitgestelde, maar geplande verhuizing naar Zaandijk. Beide veranderingen zijn politiek afhankelijk en dat wil niet erg vlotten.