Zomerfeest bij De Veldmuis

Uit
Wat is er nou leuker voor een  kind dan een dier zelf kunnen aaien?
Wat is er nou leuker voor een kind dan een dier zelf kunnen aaien? Foto: Dirk Karten

ZAANDAM - Elk jaar organiseert Wijkboerderij De Veldmuis in juli een zomerfeest voor de buurt. Wegens corona is het lange tijd onduidelijk geweest of dit door kon gaan. Met wat aanpassingen toch mogelijk gebleken en staat het feest zaterdag 22 augustus op de rol. Publiek is welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

De dag staat in het teken van gezelligheid, lekker nazomeren en plezier voor de kinderen. Er zal onder andere een vrijmarkt georganiseerd worden voor zowel volwassenen als kinderen. Voor €1 is het mogelijk een plekje te reserveren om spulletjes te verkopen. Om iedereen de mogelijkheid te geven te reserveren is het beperkt tot één plek per persoon. Daarnaast zijn er de befaamde poffertjes en geurt de BBQ.

Spelletjes

Voor de kinderen zijn er weer allerlei creatieve activiteiten, zoals spelletjes en geschminkt worden. Ook is er iets lekkers voor de kleintjes. Een stempelkaart hiervoor kan op de dag zelf op de boerderij gekocht worden voor €5. Wie zijn volle kaart inlevert, maakt kans op een prijs. Wijkboerderij De Veldmuis is te vinden aan de Ilpendamstraat 38, Zaandam. 

Sociale functie

Sinds september 2019 heeft de De Veldmuis zichzelf omgedoopt tot wijkboerderij om beter uit te stralen dat de boerderij er is voor iedereen in Westerwatering. Kerndoel van de Wijkboerderij is om een sociale ontmoetingsplek voor de buurt te zijn en zo sociale cohesie te bevorderen. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen en met dieren leren omgaan en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen manier. De Veldmuis draait vrijwel geheel op donaties, ledengelden en eventuele opbrengsten uit activiteiten. Vrijwilligers noch bestuursleden ontvangen enige vergoeding.