Seizoensopening Platform aan de Zaan

Uit
De Hembrughappening, mooi voorbeeld van vernieuwende cultuur in Zaandam. Waarbij luistervink Lizelore (foto) verhalen vertelde waar je soms een beetje stil van werd.
De Hembrughappening, mooi voorbeeld van vernieuwende cultuur in Zaandam. Waarbij luistervink Lizelore (foto) verhalen vertelde waar je soms een beetje stil van werd. Foto: Dirk Karten

ZAANDAM - Platform aan de Zaan gaat maandagavond 7 september weer van start. Nog steeds bij Café Fabriek in Zaandam, alleen nu met een maximum van dertig deelnemers. Om bij deze eerste avond te kunnen zijn, is een ludieke formule bedacht: stuur een video in met een goed idee over de Zaanse samenleving na corona.

Wie tot de beste of ludiekste inzenders behoort, mag op 7 september zijn/haar idee komen toelichten. Tijdens deze avond stemt het publiek welk idee later in het seizoen een eigen Platformavond verdient.

Wat leert de coronacrisis ons wat betreft onze samenleving, ons economisch systeem en hoe we omgaan met mens en milieu? Platform aan de Zaan is benieuwd naar de ideeën die er zijn die passen bij haar drie thema’s: Sociaal & Inclusief, Duurzaamheid en Cultuur & Stad. Denk bijvoorbeeld social distancing in 2021 op sociaal en maatschappelijk vlak? Of kan Zaanstad anders ingericht worden met bijvoorbeeld minder kantoren? Wat betekent dit voor jouw werkplek? En wat zou dan jouw suggestie dan zijn?

Video

Wie een geweldig idee heeft voor Zaanstad na corona kan dit in een video van maximaal één minuut duidelijk maken. Mail dat voor 31 augustus naar info@platformaandezaan.nl met een WeTransfer of YouTube link.

Platform aan de Zaan selecteert per thema de vijf beste, creatieve, innovatieve en concrete ideeën. De winnaars mogen hun idee toelichten tijdens een heuse pitchwedstrijd. Het wordt een avond vol ideeën over hoe verder in Zaanstad na corona.

Wie de pitchwedstrijd wint mag een platformavond organiseren over het idee. Platform aan de Zaan levert de plek, hun expertise, PR en alle structuur eromheen. Aanvang 7 september vanaf 20.00 uur. Toegang is alleen op uitnodiging van Platform aan de Zaan. Dit is het onafhankelijke netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven die de Zaanse omgeving mooier en leuker maken. Iedere eerste maandag van de maand is er een prikkelende thema-avond bij café Fabriek in Zaandam en soms op locatie.

Meer informatie op www.platformaandezaan.nl