Griezelen en genieten bij Carpe Noctem

Uit
Een show vol romantiek, lust en ....vampiers.
Een show vol romantiek, lust en ....vampiers. Foto: Sonja Stengewis

ZAANDAM - “We zijn in april 2018 gestart met het vertalen van een Duitse musical waarvoor in januari en februari 2019 audities zijn gehouden. Vanaf maart dit jaar zijn we gestart met wekelijks repeteren. De oorspronkelijke shows waren gepland in juni, maar vanwege corona zagen we ons harde werk in rook opgaan. Door online ZOOM repetities, een heuse ‘lock-down zang video’ én creatief plannen komt er toch nog een voorstelling”, zegt Stef Heijnen-Bakker van HB Staging die de regie voor zijn rekening neemt én het decorontwerp.

Bloedstollend verhaal over liefde, lust en vampiers

Op woensdag 16 en donderdag 17 september is het Zaantheater het decor voor een bijzondere voorstelling die wordt uitgevoerd door leerlingen van het Zaanlands Lyceum. Al negen jaar lang is de musicalgroep een begrip in de Zaanstreek. Na het succes van shows zoals Grease, Aïda en We Will Rock You, zet het Zaanlands Lyceum de musical Carpe Noctem op de planken. Een complete nieuwe voorstelling die nog niet eerder in Nederland was te zien. Een show vol romantiek, lust en vampiers.

Vampiers en een verliefde herbergiersdochter

Het verhaal speelt zich af in Transsylvanië, waar een verstrooide professor samen met zijn assistent onderzoek doet naar vampiers. De assistent wordt verliefd op de herbergiersdochter, die ze gaandeweg hebben ontmoet. Zij wil niets liever dan weglopen van huis, op zoek naar avontuur. Op een avond wordt ze uitgenodigd door de graaf voor het ‘middernachtsbal’ in het kasteel, niet veel verderop in het dorpje. Dit is voor de professor de perfecte manier om zijn onderzoek te vervolgen en misschien wel de Nobelprijs te winnen! Samen met zijn assistent volgt hij haar naar het slot van de graaf om daar het bestaan van vampiers te bewijzen. Lukt het de herbergiersdochter de verleiding te weerstaan om niet verliefd te worden op de machtige graaf? Zal de professor de waarheid achterhalen over het bestaan van vampiers? En zal de jonge held van het verhaal in staat zijn om de herbergiersdochter te redden van haar ondergang?

Serieuze productie

De lijst met namen van mensen achter de schermen is al een teken dat het gaat om een serieuze voorstelling. Zo is de choreografie van Lieve de Boer (Neverything Productions). Erik-Jan Storm van Leeuwen en David Teekens (DT lichttechniek) zijn verantwoordelijk voor het lichtontwerp. Monique Kreetz (B’unique theater- en kleding atelier) heeft het kledingontwerp gemaakt en de kleding vervaardigd met hulp van Deborah de Lange en Ingrid Jonker. Jordi Behiels heeft gewerkt aan de authentieke vampierkostuums. Daarnaast zal Remy Hengelmolen (Remy Hair & Make-up), met leerlingen van de opleiding Allround Grimeur ROC Amsterdam samen met onder meer Shanya van Soest de grime verzorgen. Tot slot zijn Astrid Vreeken (Handen In Het Haar) en Daphne Rothuizen verantwoordelijk het opkappen van alle pruiken en het haar van de castleden. De vocale begeleiding komt voor rekening van Frank Geisink (Mister Melody).

115 kostuums

De cast en crew van Carpe Noctem is een gemotiveerde groep mensen die al ruim anderhalf jaar volle inzet geven voor dit project. De cast bestaat uit 24 leerlingen, vier docenten en een externe danser. De crew bestaat uit zeven professionals die de castleden intensief begeleiden tijdens het repetitieproces. Daarnaast zijn er ruim veertig vrijwilligers die meehelpen tijdens de show op het gebied van decor, kleding, rekwisieten, kap en grime. In de voorstelling zullen grote decorstukken te zien zijn en wordt er gebruik gemaakt van 500 m2 stof. Daarnaast zijn er ruim 115 op maat gemaakte kostuums en veertig pruiken te zien.

Kaartverkoop

Het niveau van de groep ligt bijzonder hoog, want in 2016 werden twee nominaties voor de Amateur Musical Awards binnengesleept. De show wordt vier keer opgevoerd op 16 en 17 september in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Beide avonden is er een voorstelling om 19.00 en om 21.30 uur, uiteraard volledig volgens veiligheidsprotocollen, maar wel met een gezellig drankje achteraf. Tickets zijn te koop vanaf €10,- via de website van het Zaantheater, aan de balie of telefonisch via 075-655 5333.