Kunstkijken en presentatie kunsteducatie door Hallo Wereld

Uit
Platform aan de Zaan is het onafhankelijke netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven die hun Zaanse omgeving mooier en leuker maken.
Platform aan de Zaan is het onafhankelijke netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven die hun Zaanse omgeving mooier en leuker maken. Foto: aangeleverd

ZAANDAM - Op de Platform aan de Zaan-avond van maandag 5 oktober geeft oprichter Erik van Deuren een presentatie over Hallo Wereld. Zijn organisatie verzorgt een naschools lesprogramma voor basisschoolleerlingen in de wijk Poelenburg en Peldersveld in Zaandam. Zij krijgen les van kunstenaars in alle mogelijke disciplines, gericht op de ontwikkeling van hun creativiteit.

Tijdens deze interactieve Platformavond kunnen de deelnemers zelf ervaren hoe de kunstlessen werken in een ‘kijken naar kunst’ workshop. Kunstenaars van Hallo Wereld laten zien hoe kunstkijken werkt: Visual Thinking Strategy (VTS). “In plaats van iets te moeten vinden of snappen van een kunstwerk, vertel je wat er volgens jou gebeurt in het werk en waar je dat aan ziet. Ieders observatie is even waardevol en alles is goed. Met VTS leer je op een prettige, veilig voelende manier je te uiten. VTS draagt bij observatie- en associatie vermogen, de woordenschat en het plezier in kunst. Leuk voor kinderen en volwassenen”, aldus Erik van Deuren.

Aanvang 20.00 uur, locatie café Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12. Meer informatie over het programma en aanmelden kan via www.platformaandezaan.nl. Er is plaats voor 30 deelnemers, vol = vol en registratie is verplicht via de website.