Allerzielen bij Cultureel Centrum Bullekerk

Uit
Ruud Luttikhuizen (piano) en Dub de Vries (orgel) spelen passende muziek op de achtergrond.
Ruud Luttikhuizen (piano) en Dub de Vries (orgel) spelen passende muziek op de achtergrond. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Traditioneel wordt op 1 november Allerzielen gevierd. Het is de dag waarop de zielen van overleden dierbaren worden herdacht. Cultureel Centrum Bullekerk vindt het belangrijk om bij dit ritueel stil te staan en nabestaanden de gelegenheid te geven geliefden te herdenken.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden hierbij aanwezig te zijn wordt de herdenking gehouden op zondag 1 november. Vanaf 17.00 uur krijgt men de gelegenheid om een overleden dierbare te gedenken door het aansteken van een kaarsje.

Zee van kaarsjes

Allerzielen is een moment om gevoelens van rouw en verlies een plaats te geven en om het leven van geliefden te vieren. Voor deze gelegenheid zal de Bullekerk, door een zee aan kaarsjes, op gepaste wijze sfeervol worden omgetoverd in een troostrijke omgeving. Het is voor bezoekers mogelijk om de naam van een overleden familielid, vriend of partner hardop uit te laten spreken bij het aansteken van een kaarsje, om zo een moment stil te staan bij de overleden dierbare.

De inloop is vanaf 17.00 uur in principe vrij. Door de Covid-maatregelen mogen er niet meer dan 30 mensen gelijktijdig in de kerk aanwezig zijn. Bij veel aanmeldingen kan het zijn dat er gewerkt wordt met tijdblokken. Vanzelfsprekend worden alle Covid-maatregelen in acht genomen. Men kan zich, onder vermelding van naam en telefoonnummer, voor maximaal vier personen tegelijk aanmelden via info@bullekerk.nl.

Deze herdenking wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het VSB-fonds en Stichting DOEN.