Kaartverkoop Foodfestival aan de Zaan vrijdag 11 juni van start

Uitgaan
De opstelling van de foodtrucks in de Zaanbocht op vrijdag 2 juli.
De opstelling van de foodtrucks in de Zaanbocht op vrijdag 2 juli.

WORMERVEER – “We leven nog steeds in de waan van de dag, maar de kaartverkoop gaat van start! Vanaf morgen, vrijdag 11 juni, is het vanaf 10.00 uur mogelijk entreekaarten te kopen voor het Foodfestival aan de Zaan dat op vrijdag 2 juli wordt gehouden in de Zaanbocht”, zegt organisator Peter Sikkes. De verkoop gaat via de Facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/FoodfestivalaandeZaan

Natuurlijk heeft hij en zijn medeorganisator Marjan Hoffman de reacties gezien op het eerste artikel in het Zaans Stadsblad en de sociale mediakanalen van het weekblad. Er was kritiek op het nu moeten betalen voor de toegang en het vooraf laten testen.

Voorwaarde

“We konden kiezen tussen niet door laten gaan, of wel maar dan met restricties. Corona-minister Hugo de Jonge zei het al: ‘willen we komende zomer weer veilig kunnen genieten op festivals, dan is testen een voorwaarde. Deze spelregel hebben wij dus niet bedacht, maar de overheid. Die trouwens het vooral testen gratis heeft gemaakt. (zie: www.testenvoortoegang.org)”, licht Peter toe.

36 foodtrucks

Kosteloos het Foodfestivalterrein bezoeken stond al eerder onder spanning door de oplopende kosten, mede door de groei van het festival. “Mensen hebben geen idee hoeveel rekeningen zich al opstapelen. Het geld gaat er met duizendjes gelijk uit”, vertelt Peter die tegelijk kan melden dat er 36 Foodtrucks komen.

Een aantal zaken op een rij: op vrijdag 2 juli wordt de Zaanbocht omgetoverd tot een afgeschermd festivalterrein met hekken en toegangspoorten. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat is de weg afgesloten en zal het verkeer worden omgeleid. De winkels in de Zaanbocht zijn gewoon bereikbaar. De trottoirs maken geen onderdeel uit van het festivalterrein.

Gratis testen

Met een kaartje en een negatieve testuitslag (vergeet je ID niet!) ben je van harte welkom. De kaartverkoop start via de Facebookpagina. Bezoekers krijgen een festivalbeker, een polsbandje (18+) en het eerste drankje van het huis. De testen worden gratis door de overheid verstrekt en is voor de toegang verplicht voor iedereen vanaf dertien jaar. De uitslag is 40 uur geldig. Maak gratis een testafspraak via www.testenvoortoegang.nl en zoek een testlocatie bij jou in de buurt.

Tip: download alvast de CoronaCheck-app op je smartphone om jouw testuitslag om te zetten naar een QR code die bij de entree wordt gescand.

Aantal kaarten

De organisatie start met de verkoop van 2500 kaartjes. Afhankelijk van de versoepelingen die bepalen of we meer bezoekers mogen toelaten en/of de 1,5 meter afstand (buiten) wordt losgelaten, wordt dat aantal verhoogd. Ben je te laat en zijn de kaartjes op, dan zetten we je als je dat wilt op een wachtlijst. Kaartje voor volwassenen kosten 12,50 euro (+ 2,50 ticketkosten), kaartje tot 18 jaar kost 5,- euro (+ 2,50 ticketkosten). Mocht het festival onverhoopt toch niet doorgaan, wordt het ticketbedrag minus de 2,50 teruggestort.

Nog even en het zoete uitgaansleven begint in de Zaanbocht bij het Foodfestival aan de Zaan.