Zaanse regisseur Bruun Kuijt maakt thrillerkomedie

Uitgaan
Theatergrootheden Johnny Kraaijkamp, Trudy Labij, Doris Baaten en het Zaanse nieuwe talent Thijs Prein zetten het publiek voortdurend op het verkeerde been in de thrillerkomedie Hoog Spel.
Theatergrootheden Johnny Kraaijkamp, Trudy Labij, Doris Baaten en het Zaanse nieuwe talent Thijs Prein zetten het publiek voortdurend op het verkeerde been in de thrillerkomedie Hoog Spel. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Is de moordenaar diegene met het mes in de hand, de intense echtgenoot of toch die rare buurman? Theatergrootheden Johnny Kraaijkamp, Trudy Labij, Doris Baaten en het Zaanse nieuwe talent Thijs Prein zetten het publiek voortdurend op het verkeerde been in de thrillerkomedie Hoog Spel. Het door de Zaanse regisseur Bruun Kuijt geregisseerde stuk speelt op 27 oktober in het Zaantheater.

‘Hoog Spel’ gaat over een ouder echtpaar Max (Johnny Kraaijkamp) en Rebecca (Doris Baaten) die net zijn verhuisd van een dorp waar iedereen elkaar kende, naar een appartement in de Randstad, waar ze zelfs hun buurman nog niet hebben ontmoet. Als het doek opgaat staat Max in de woonkamer met een mes in zijn hand en een lijk aan zijn voeten. Wat is er gebeurd?

“Ik hoop dat het publiek zowel zal lachen als huiveren,” vertelt Bruun Kuijt enthousiast. Na het succes van ‘Enkele reis’, door Trouw omschreven als ‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’, kon een vervolg niet uitblijven. Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, ‘Hoog Spel’, waarin het maar zeer de vraag is of het draait om de moord en wie het gedaan heeft.

Topcast

‘Het is heel leuk om met mensen samen te werken die goed zijn, zegt de Zaanse Bruun Kuijt. ‘Ik probeer altijd het beste uit acteurs te halen wat erin zit. Bij acteurs met zoveel ervaring kom je sneller tot dat punt. Johnny en Trudy zijn natuurlijk echte komediespelers. Toch is het óók belangrijk dat acteurs iedere keer weer in het diepe springen. En dat doen ze in ‘Hoog Spel.’

Ook over de samenwerking met schrijver Lex Passchier is Bruun erg te spreken. “Voor televisie schreef Lex o.a. ‘Moordvrouwen’ en ‘Oogappels’. Hij blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, en het opbouwen van een hoge dosis spanning.”

Tot slot vindt Bruun het heerlijk om na de Coronaperiode weer met een stuk in de zaal te staan. ‘Ik ben dolblij dat we ons vak weer kunnen uitoefenen. We hebben de verbinding die theater tussen mensen maakt, nu hard nodig.’

Kaarten bestellen

Zin om een avond te lachen en te huiveren?  Kaarten zijn te bestellen op www.zaantheater.nl