'Zestig jaar knippen verdwijnt uit Wormerveer'

Zakelijk
Na zestig jaar is er geen kapsalon meer op de Wandelweg in Wormerveer...
Na zestig jaar is er geen kapsalon meer op de Wandelweg in Wormerveer... Foto: aangeleverd

WORMERVEER – “Ik vind het heel erg, want er heeft zestig jaar op deze locatie een kapsalon gezeten. Maar ik kreeg de verkoop in deze coronatijd niet rond”, vertelt Anita Koning, eigenaresse van Kapsalon Hair Coupes, Wandelweg 66 in Wormerveer.

Kapsalon Hair Coupes sluit deuren aan Wandelweg

De kapsalon is een begrip in Wormerveer. En ver daarbuiten. “Het is een hard gelag, maar ik moest toch het besluit nemen om die vestiging te verkopen”, zegt Anita. “Mijn lichaam vond het op gegeven moment niet leuk meer. Dat gaf op een gegeven moment teveel stress waardoor ik wel moest besluiten het wat rustiger aan te doen. Ik concentreer mij nu op één locatie: de salon in Purmerend.”

Erkenning

Op 1 augustus zou het 22 jaar zijn dat Anita en haar team op de Wandelweg de Zaanse haardossen in model brachten. Honderd procent aandacht voor de klant is waar Anita naar streeft. Dat leverde onder meer de erkenning ‘Leukste kapper en kapsalon van 2020’ op.

Nieuwe generatie

“Mensen verwachten ook dat ik in de salon sta en tijd heb voor een gezellig praatje. Dat blijft ook leuk, ook al werk ik inmiddels 36 jaar in het kappersvak. Maar op een gegeven moment werkte ik zes dagen in de week en werd het te zwaar. Ik dacht daarom ‘ik zoek een nieuwe eigenaar voor de kapsalon in Wormerveer en blijf in mijn eigen woonplaats Purmerend werken met een kapsalon aan huis. Tijd voor de nieuwe generatie aan de Wandelweg!”

Die was er wel, want gegadigden genoeg, maar de coronasluiting gooide roet in het eten bij de verkoop. Banken werden huiverig geld te verstrekken waardoor de verkoop afketste. “Financieel kregen ze het niet rond, echt jammer. Want het waren echt mooie tijd in Wormerveer”, zegt Anita met spijt in haar stem.

Tegelijk is het nog wel mogelijk in de Purmerendse Zambezilaan 194 het haar weer piekfijn in model te laten brengen. Heren en dames zijn welkom. Zie ook: www.hairatelier.nl