‘Mooiste plek tegenover nieuwe winkelcentrum Krommenie’

Zakelijk
Duimpje omhoog voor de nieuwe standplaats aan de Heiligeweg.
Duimpje omhoog voor de nieuwe standplaats aan de Heiligeweg. (Foto: Dirk Karten)

KROMMENIE – “Dit is toch een prachtlocatie? Pal tegenover wat ik noem ‘het nieuwe winkelcentrum van Krommenie’. Hier vindt een mens alles wat hij nodig heeft. Van schoenen en sportkleding bij de Scapino, 1001 artikelen bij de Action, levensmiddelen bij de pasverbouwde super Coop, bij BEKU bouwmarkt alles voor buiten en binnen op maat een specialist in woonadvies, een viskraam, hele mooie bloemenkraam en uiteraard een mobiele ijssalon”, zegt Willem Arends enthousiast.

IJskraam De Molen op nieuwe locatie

Sinds afgelopen week staat hij met zijn mobiele Smullerij De Molen aan de Heiligeweg ter hoogte van het (gratis) parkeerterrein. Een prachtplek aan de zonkant waar de liefhebber van zalig roomijs z’n hart op kan halen. “Toffee macadamia, Cookie Dough, Oreo roomijs, aardbeien ‘superieur’, stroopwafel tot ‘Witte Kus’, ik heb achttien smaken om uit te kiezen. Dit Italiaans roomijs komt niet van de groothandel maar is gemaakt door ambachtelijk werkende ijsbereiders. En dat proef je echt”, zegt de ondernemer in hart en nieren.

Want ook al telt Willem 67 lentes, de tijd om achter de geraniums te zitten komt nog wel. Wie denkt ‘he, die man ken ik toch van de poffertjeskraam?’ zit ook goed. Of van het vuurwerk uit Wormer. Of van de ‘ijsman’ bij het Rosariumplein. Klopt ook. Want vorig jaar zomer stond Willem op laatstgenoemde locatie aan het einde van de Heiligeweg.

Willem geniet zichtbaar als kinderen voor zijn kraam gretig kijken naar de bakken met kleurig roomijs en hun keuzes maken. “Wil je slagroom in de punt van het horentje?”, vraagt hij. Een extra verrassing bij de laatste hap. Mits het niet hoost, is Smullerij De Molen woensdag tot en met zondag van 12.00 tot circa 20.00 uur geopend en gratis proeven kan altijd.

Achttien smaken ambachtelijk Italiaans roomijs, welke kies jij?