Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat in Den Haag

112-nieuws
Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat
Grote woningbrand in de Rijklof van Goensstraat (Foto: Regio15)

Een woningbrand in de Rijklof van Goensstraat in Den Haag is door de brandweer opgeschaald naar ‘grote brand’.

De brand op de bovenste verdieping werd rond tien voor half acht gemeld en hierop zijn brandweereenheden uitgerukt van kazernes Archipel en Leidschendam-Voorburg.

Bij aankomst van de brandweer bleek de inzet van meerdere tankautospuiten noodzakelijk. Om 7.36 uur werd daarom opgeschaald naar ‘middelbrand’ en twaalf minuten later zelfs naar ‘grote brand’. Hierop kwamen aanvullende eenheden van kazernes uit Wassenaar, Wateringen en Rijswijk ter plaatse.

Er komt veel rook uit het pand en alle woningen zijn ontruimd alsmede de naastliggende woningen.

Er is onder andere een tweede hoogwerker naar het brandadres gestuurd. In eerste instantie is gekozen voor blussing van buitenaf, maar inmiddels vindt er ook een ‘binnenaanval’ plaats. 

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Op het brandadres (bovenste verdieping) is een hennepkwekerij aangetroffen.

De brand is moeilijk te bereiken. Inmiddels is ook een specialistisch team van de brandweer ingezet. Dit team beschikt over aanvullende brandbestrijdingsmiddelen zoals de fognail.

Rond 9.50 kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De getroffen woning is onbewoonbaar. Ook de woning eronder is door waterschade voorlopig niet bewoonbaar zo meldt persbureau regio15.