update

Brandstichting bij De Smeltkroes in Rijswijk

112-nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Maandagavond 17 oktober is er brand gesticht tegen de gevel van welzijnsinstelling ‘De Smeltkroes’ aan het Pieter Postmapad. Dat meldde Regio015. 

De brandweer van Rijswijk werd om 20:58 gealarmeerd vanwege de gebouwbrand. Niet alleen de Rijswijkse brandweer, ook brandweereenheden uit Laak en Leidschenveen kwamen met spoed ter plaatse. 

De schade die de brand heeft aangericht, is aan de binnenkant van het gebouw beperkt gebleven. De vlammen woedden vooral tegen de gevel van het pand. De brandweerlieden konden het vuur snel doven. 

Ontmoetingsplek

De Smeltkroes is een ontmoetingsplek voor inwoners van Rijswijk aan de rand van de Muziekbuurt. Fonteynenburg organiseert hier samen met het Leger des Heils een laagdrempelige inloop met verschillende activiteiten. Inwoners van Rijswijk kunnen hier terecht voor een kop koffie en een praatje, ontmoeting met andere mensen. Daarnaast is er ook een aanbod van educatie en sociale- en praktische hulp. 

[Update] Inmiddels is bekend geworden dat de brand veroorzaakt werd door een vuurwerkbom die naar binnen werd gegooid. Beheerder Fonteynenburg beschouwt dit als een incident.