Weer overleden persoon aangetroffen in water, nu in Westland

112-nieuws
Woensdagochtend 2 november is een overleden persoon aangetroffen in een sloot in het Westland.
Woensdagochtend 2 november is een overleden persoon aangetroffen in een sloot in het Westland. (Foto: Regio15)

Opnieuw is er in de regio een overleden persoon in het water aangetroffen. Dit keer in het Westland, bij de Burgemeester Crezeelaan in Naaldwijk. De hulpdiensten werden woensdag 2 november rond kwart over zeven gealarmeerd omdat een voorbijganger een persoon in het water zag drijven.

Meteen werden politie, brandweer, ambulancedienst en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. Nadat de persoon door de hulpdiensten uit het water was gehaald bleek echter dat deze al was overleden.

De politie stelt een onderzoek in naar de personalia van de overleden persoon en de oorzaak van diens overlijden. 

Eerder persoon in water

De gebeurtenis doet denken aan een recentelijk incident in Rijswijk, 20 augustus. Die dag werd het lichaam van de 33-jarige overleden Poolse Tomasz Jachowicz aangetroffen in een sloot in het Julianapark. Ook hier stelde de Politie Eenheid Den Haag een onderzoek in naar de identiteit en vervolgens de doodsoorzaak van het slachtoffer: eerst op de locatie waar hij was gevonden, vervolgens ook breder in de omgeving en ten slotte via het tv-programma Team West. 

Op vrijdag 16 september maakte de politie bekend dat Tomasz niet door een misdrijf om het leven was gekomen. Of dat voor deze overleden persoon geldt, moet nog worden onderzocht.

Andere plekken

Het komt vaker voor in Nederland dat er overleden personen in het water worden aangetroffen. Eerder dit jaar gebeurde dat in Heerlen (Limburg), op 29 juni, en in Veenendaal (Utrecht) zelfs twee keer, op 5 september en 2 oktober. In Veenendaal ging het eveneens om een Poolse man, in de leeftijd van 48 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 39-jarige man die op 2 oktober werd gevonden, was niet door een misdrijf om het leven gekomen. Bij Wijk bij Duurstede werd vorige week nog het stoffelijk overschot van een vermiste 91-jarige man in de Nederrijn gevonden.