Verdachte van dreiging schietpartij op school in Rijswijk aangehouden

112-nieuws
De politie rukte groot uit om de scholier in Wateringen aan te houden, die had gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk.
De politie rukte groot uit om de scholier in Wateringen aan te houden, die had gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk. (Foto: Regio15)

Een scholier die ervan verdacht wordt aan het begin van de avond te hebben gedreigd met een schietpartij op een school in Rijswijk, is zaterdagavond 4 februari aangehouden in Wateringen.

Rond acht uur kregen leerlingen, ouders en docenten van een school in Rijswijk een schokkende e-mail. In deze e-mail (die de Regio15-redactie heeft kunnen inzien) stond vermeld dat de jongeman op maandag 6 februari voor een schietincident zou zorgen. “Op maandag 6 februari gaan jullie allemaal neergeschoten worden en verbrand en na dit neem ik mijn eigen leven”, luidde de tekst. Ook stond erin dat hij onder grote druk stond en gepest werd. Verder werden er in de e-mail foto’s meegestuurd. Op de foto’s waren drie dozen van (9 mm) vuurwapens te zien.

School en politie in actie

De school heeft na de ontvangst van deze e-mail direct actie ondernomen en contact opgenomen met de politie. Ook zijn de leerlingen die op de school zitten én ouders-verzorgers door de directie van de school op de hoogte gesteld van het incident.
De politie ondernam op haar beurt ook meteen actie en schaalde groot op. Veel agenten, waaronder onderhandelaars en hondengeleiders (met schilden) kwamen daar bij het woonadres van de afzender van de e-mail.

Schildprocedure

Na het maken van een tactisch plan hebben agenten door middel van een schildprocedure, waarbij agenten zich afschermen van een verdachte door middel van schilden, de woning betreden. Hier is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. 

Of de verdachte daadwerkelijk in het bezit was van vuurwapens en in welke mate het dreigement serieus was, is nog niet bekend.