Strandwalfestival in Rijswijk aangepast vanwege drukte en vechtpartijen

112-nieuws
Strandwalfestival in Rijswijk aangepast vanwege drukte en vechtpartijen
Strandwalfestival in Rijswijk aangepast vanwege drukte en vechtpartijen (Foto: Regio15)

De politie heeft zaterdagavond de beveiliging van het strandwalfestival geassisteerd nadat zij de ingangen hadden gesloten en niemand meer het terrein op mocht. 

Eerder liet de organisatie van het strandwalfestival op haar Instagrampagina al weten dat het festivalterrein vol was. Er werd gewerkt met een principe van ‘tien uit, tien in’.

Vanwege de drukte, de hoge temperaturen en omdat het festivalterrein vol was, ontstonden er diverse vechtpartijen en ruzies.  

Echter werd er omstreeks 22:45 uur besloten om het festival vroegtijdig aan te passen. De politie en beveiliging zouden het gecontroleerd laten leeglopen. De muziek bleef wel aan. Niemand mocht meer het festivalterrein op.

De politie heeft de beveiliging van het festival ondersteund. De ingangen werden afgesloten en de politie vormde een linie zodat mensen niet meer het terrein op konden komen. Veel bezoekers reageerden teleurgesteld. 

In eerste instantie waren er geruchten dat een schietpartij in Rijswijk te maken zou hebben met het strandwalfestival. De woordvoerder van de Politie Den Haag liet echter weten aan persbureau Regio15 dat dit niet het geval is.