Zeer grote brand in leegstaand pand aan de Volmerlaan Rijswijk

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Regio15)

Vanmorgen is brand uitgebroken in een leegstaand pand aan de Volmerlaan in Rijswijk

Om even voor half acht werden brandweereenheden van kazernes Rijswijk en Laak gealarmeerd voor een brand in een kantoorpand.

Bij aankomst van de eerste brandweereenheid kwam er veel rook uit een leegstaand pand. Het was nog niet duidelijk wat er precies brandde. Het lijkt te gaan om een bedrijfsruimte achter het kantoorpand Volmerlaan 11-15.

De brandweer zette de bemanning van beide tankautospuiten in en schaalde op naar ‘middelbrand’. Rond tien voor acht werd meer personeel en materieel gealarmeerd van kazernes uit onder andere Den Haag en De Lier en werd verder opgeschaald naar ‘grote brand’.

Ongeveer vijf minuten later werd er zelfs opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ en werden eenheden uit onder andere Delft en Honselersdijk opgeroepen.

De brand lijkt zich nog steeds verder te ontwikkelen. Ten behoeve van de onderlinge communicatie van de hulpdiensten werd rond acht uur Grip 1 afgekondigd.

Om even na acht uur sloegen voor het eerst de vlammen uit het pand. De brandweer maakt voor de blussing onder andere gebruik van een hoogwerker.

De brand veroorzaakt veel rook, die van ver zichtbaar is en richting Den Haag trekt. De brandweer adviseert mensen in de directe omgeving om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

In verband met de rook is de nabijgelegen A4 korte tijd in beide richtingen afgesloten.

Werknemers van een naastgelegen pand zijn geëvacueerd en worden opgevangen in het Bastion hotel