Haagse burgemeester sluit vier massagesalons op grens met Rijswijk

112-nieuws
In het Haagse Laakkwartier is een pand gesloten vanwege illegale seksuele activiteiten.
In het Haagse Laakkwartier is een pand gesloten vanwege illegale seksuele activiteiten. (Foto: Politie Haaglanden)

De Haagse burgemeester Jan van Zaanen heeft besloten om vier massagesalons in het aan Rijswijk grenzende Laakkwartier te sluiten. Na verschillende controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) is gebleken dat in deze salons tegen betaling illegaal seksuele handelingen werden verricht.

De vier tijdelijk gesloten massagesalons zijn gevestigd in het Haagse Laakkwartier. In deze stadswijk valt op dat er veel massagesalons gevestigd zijn, naast een aantal vergunde erotische massagesalons. De gemeente Den Haag investeert al langere tijd fors in Laak om zo de leefbaarheid en veiligheid in dit stadsdeel te verbeteren. Door seksuele handelingen te verrichten tegen betaling zonder vergunning, wordt het toezicht op de naleving van de regelgeving ontdoken. Hierdoor is de kans op mogelijke misstanden zoals seksuele uitbuiting groter.

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt in Den Haag en omliggende gemeenten om ondermijnende bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken.