Stormschade in Rijswijk: Boom valt op auto langs Burgemeester Elsenlaan

112-nieuws
De ontwortelde boom raakte de voorkant van de auto.
De ontwortelde boom raakte de voorkant van de auto. (Foto: TvDamFotoqrafie)

Op de Burgemeester Elsenlaan kreeg een vrouw de schrik van haar leven toen ze vlak voor haar auto een boom op de weg zag vallen. Door hard te remmen en de auto de berm in te sturen, schampte de boom slechts de voorruit en de zijkant van de auto. Zelf bleef de bestuurster ongedeerd. De brandweer ontfermde zich over de bestuurster en gaf haar als troost een flesje water. 

De boom kwam ook op de trambaan terecht en hierdoor liep lijn 17 lange tijd vertraging op. Voor veel passagiers zat er niks ander op dan naar het Hendrik Ravensteijnplein te lopen en daar op de bus te stappen.

Op de Oranjelaan ter hoogte van de Leeuwendaallaan waaide een boom om. Een camper die geparkeerd stond in de Oranjelaan liep geen schade op. De brandweer kon niet veel meer doen dan een afzetlint plaatsen. Er was geen verder gevaar voor de omgeving.


De brandweer kon niet veel meer doen dan een afzetlint plaatsen. - TvDamFotoqrafie

In Rijswijk is de uitwerking van storm Ciarán goed te zien. Heel veel blad is op de stoep en op de wegen beland en er liggen overal afgerukte takken. Op de Harpsingel waaide een trampoline vanuit een tuin over de schutting de straat op. Op de Admiraal Helfrichsingel waaide een stuk van het dak van een abri af, waarbij een ruit knapte van de abri. De brandweer heeft daar alles veilig gesteld.