Meerdere bezoekers onwel tijdens Turks evenement in Rijswijk

112-nieuws
Meerdere bezoekers onwel tijdens Turks evenement in Rijswijk
Meerdere bezoekers onwel tijdens Turks evenement in Rijswijk (Foto: Regio15)

Tijdens een evenement op de evenementenlocatie ‘de Broodfabriek’ aan de Volmerlaan zijn zaterdagavond meerdere personen gewond en/of onwel geraakt. 

Hulpdiensten werden massaal naar het evenement toegestuurd. Onder andere vier ambulances, een Mobiel Medisch Team (MMT), brandweer en politie kwamen ter plaatse. 

Het evenement dat gaande is zou ‘Kazel Expo 2023’ zijn. Er zijn honderden bezoekers in het pand aanwezig zijn. Waardoor de personen onwel of gewond geraakt zijn is nog niet bekend. Meerdere personen zijn op locatie onderzocht en naar het ziekenhuis overgebracht.

Eén van de slachtoffers werd in de evenementenhal gereanimeerd. Volgens bezoekers zou dit slachtoffer ter plaatse door het Mobiel Medisch Team (MMT) zijn geopereerd. Na tenminste een uur werd dit slachtoffer met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT reed met de ambulance mee naar het ziekenhuis. 

De brandweer heeft metingen verricht in de evenementenhal. Een woordvoerder van de Brandweer Haaglanden laat weten dat er niks ‘vreemds’ is gemeten. Volgens een woordvoerster van de Politie Den Haag is er nog een hoop onduidelijk.