Albert Heijn in Bogaard ontruimd na CO2-lek

2. 112-nieuws
De Albert Heijn XL aan het Bogaardplein werd zaterdagavond 25 maart afgesloten door een CO2-lek in de koelinstallatie.
De Albert Heijn XL aan het Bogaardplein werd zaterdagavond 25 maart afgesloten door een CO2-lek in de koelinstallatie. (Foto: Rene Hendriks/Regio15)

Het filiaal van Albert Heijn aan het Bogaardplein is vanavond ontruimd. Dit gebeurde naar aanleiding van een koolstofdioxidemelding. 

De koolstofdioxide (CO2) ontsnapte uit de koelinstallatie, waar het werkzaam in was als koelmiddel. Hoewel CO2 van zichzelf niet giftig is, kan het in grote hoeveelheden zuurstof uit de lucht verdringen. Om die reden werd de supermarkt ontruimd en gesloten. 

Blusrobot

Intussen werd een monteur van het bedrijf dat de koelinstallatie had geleverd opgeroepen. Uit voorzorg rolde de brandweer de blusrobot LUF60 naar binnen. Hier zit een grote ventilator op, waarmee het uitgestroomde koelmiddel naar buiten geblazen kan worden. Voor zover bekend is niemand onwel geworden. 

Komt vaker voor

Het komt meer voor dat de koelinstallatie van een supermarkt lekt. In de Albert Heijn in Den Haag aan de Betje Wolffstraat gebeurde dit in 2020 twee keer: in juni en in december.