Samen fotograferen is echt veel leuker

Algemeen
Tijdens de cursus ontdekt u stapsgewijs hoe u nog betere foto's kunt maken.
Tijdens de cursus ontdekt u stapsgewijs hoe u nog betere foto's kunt maken. (Foto: Foto Ellen Wilkens )

Samen fotograferen is niet alleen erg leerzaam; het is ook nog eens een stuk leuker. Of u nu beginnend of gevorderde fotograaf bent; iedereen is van harte welkom bij Fotoclub F70 om deel te nemen aan alle activiteiten. Na een periode van alleen digitale clubavonden komen de leden van de fotoclub vanaf 31 augustus weer fysiek bij elkaar om hun kennis te verbreden en te verdiepen. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de voorgeschreven coronamaatregelen. 

Rijswijk - Bij Fotoclub F70 kan iedereen zich in een informele sfeer en in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. We helpen elkaar, geven tips en beoordelen elkaars fotowerk op een positieve wijze. Het jaarprogramma bestaat uit verdiepingsavonden, gastsprekers, workshops, bespreekavonden, competities en excursies. Alles is afgestemd op de wensen van de leden.

Beginnerscursus

Voor beginnende fotografen (óók voor niet-leden van Fotoclub F70) start op maandag 13 september de: Beginnerscursus Digitale Fotografie. Vallen je vakantiefoto’s nog wel eens tegen? Of wil je graag ontdekken hoe je met jouw camera (nog) betere foto’s kunt maken? Misschien is dan de “Beginnerscursus Digitale fotografie” van Fotoclub F70 wel iets voor jou. Uiteraard houden we rekening met de geldende coronamaatregelen. De cursus bestaat uit zes maandagavonden, te weten 13 en 27 september, 11 en 25 oktober en 15 en 29 november 2021 van 20.00 tot 22.15 uur in de Bibliotheek Rijswijk en twee praktijkochtenden (zaterdag 2 oktober en zaterdag 30 oktober).

Onderwerpen

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: diafragma, scherptediepte, sluitertijd, hanteren van de camera, lenzen, statieven, compositie, belichting, ISO-waarde, het histogram en basiskennis Lightroom. In deze cursus gaan we stapsgewijs ontdekken hoe je (nog) betere foto’s kunt maken. De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard. Na iedere les wordt er een huiswerkopdracht gegeven. Hierover krijgt iedere cursist persoonlijke terugkoppeling.

De bedoeling van de cursus is dat u zich bewust bent van de mogelijkheden van de camera en ontdekt hebt welke factoren het verschil maken tussen een “gewoon kiekje” en een foto waar u echt trots op kunt zijn. De kosten voor de totale cursus inclusief lesmaterialen bedragen € 150,00. Kijk voor meer informatie op www.fotoclubf70.nl.Kijk voor meer informatie op de website: www.fotoclubf70.nl. Kom ook gerust een keer langs op een clubavond. Locatie; Bibliotheek Rijswijk Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk.

Informatie

‘Cursus is theoretisch
en praktisch
van aard’

Van de redactie