Montessori Kindcentrum Parkrijk zal op maandag 30 augustus geopend worden.
Montessori Kindcentrum Parkrijk zal op maandag 30 augustus geopend worden. (Foto: Leonie Kapiteyn)

Kindcentrum Parkrijk eindelijk open

Algemeen

Op maandag 30 augustus opent Montessori Kindcentrum Parkrijk voor het eerst de deuren van het gloednieuwe gebouw aan de Parelmoervlinderlaan in RijswijkBuiten. In het Kindcentrum zal de Montessorischool gevestigd zijn alsmede de voorschoolse en naschoolse opvang door Kinderopvang De Lange Keizer. Kinderdagverblijf Keizerrijk krijgt ook een plek in het gebouw, dat zal een week later worden geopend. 

RijswijkBuiten - Ongeveer 3,5 jaar geleden begon Montessorischool Parkrijk in het tijdelijke schoolgebouw aan de Van Rijnweg. Al gauw werd dat te klein voor de grote hoeveelheid kinderen dat zich aanmeldde. De plannen voor het nieuwe schoolgebouw zoals dat maandag 30 augustus geopend zal worden waren op dat moment al in volle gang. Het initiële plan was zelfs om dit kindcentrum al in mei 2020 te openen, maar er werd bezwaar gemaakt tegen de plannen waarna een lange procedure volgde. Het tijdelijk gebouw aan de Van Rijnweg was zodanig ongeschikt om de toestroom van kinderen nog langer aan te kunnen, dat de gemeente genoodzaakt was een andere tijdelijke locatie beschikbaar te stellen om de periode tot de opening van het nieuwe gebouw te overbruggen. Er werd daarom een nieuw, tijdelijk gebouw geopend aan de Trilgrasstraat waar de Montessorischool van januari tot augustus gebruik van maakte. En nu staat de opening van het nieuwe gebouw dan eindelijk voor de deur. Anneloes van de Graaff, directrice van Montessorischool Parkrijk vertelt: “We kijken er ontzettend naar uit om het gebouw waar we zo lang aan hebben gewerkt eindelijk te mogen gaan gebruiken en de kinderen er een plek te geven. We zullen het nieuwe gebouw maandag feestelijk openen met muziek en ballonnen. Ons nieuwe logo wordt onthuld en met het doorknippen van een lint maken we de opening officieel. Het liefst zouden we alle ouders direct uitnodigen om binnen een kijkje te komen nemen, helaas zijn we door corona nog beperkt in de mogelijkheden. We hopen op een later moment. De ouders zijn tijdens de opening sowieso welkom op het schoolplein”. Het nieuwe Montessori Kindcentrum Parkrijk biedt ruimte aan 16 klassen, wat neerkomt op zo’n 450 schoolkinderen (excl. kinderopvang). Bijna een verdubbeling van het huidige aantal. “Er wonen veel kinderen in deze nieuwe wijk en gelet op de wijkdelen die in aanbouw zijn is 450 kinderen een realistisch aantal” aldus Van de Graaff. Het gebouw is ontworpen naar de maatstaven van de wijk, met 179 zonnepanelen en een gedeeltelijk grasdak, moestuintjes, en veel zand en gras op het schoolplein. “We leren de kinderen over afvalscheiding en het milieu. Ook maken we compost voor de moestuintjes”. In de school bevinden zich ook een atelier, diverse leefruimtes en kookgedeeltes, een sportzaal en een aula met grote tribunetrap voor het geven van voorstellingen. Na de feestelijke opening zal het verder een ‘normale’ eerste schooldag worden en begint het nieuwe schooljaar.

Leonie Kapiteyn

Het gebouw bevat 179 zonnepanelen en een grasdak

Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30
Afbeelding
Minder mobiele ouderen tussen wal en schip in Rijswijk: dit wil CDA daaraan doen Politiek 9 aug, 17:50