Sjaak Polak kijkt aandachtig toe.
Sjaak Polak kijkt aandachtig toe. (Foto: Nico Mos)

RVC Ceritas gastheer van G-voetbal

14 jul, 09:29 Algemeen

Op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk de Menzis had woensdag 7 juli de ADO G-voetbaldag plaats. Normaliter was het ADO stadion de thuishaven, maar omdat er daar geen kunstgras meer ligt, is uitgeweken naar Sportpark Irene. Bij de start van het Skill Games parcours waren zowel de selectie vrouwen als mannen van ADO Den Haag aanwezig. Het was de zesde keer dat ADO Den Haag het evenement hield.

Nico Mos

Rijswijk  -“We houden deze G-voetbaldag vanuit de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Deze stichting is verbonden aan ADO Den Haag. Wij houden in principe alle maatschappelijk activiteiten vanuit de club”, geeft Tim Oosterheert, de organisator, direct een duidelijk schot voor de boeg. “Tien jaar geleden is deze stichting opgericht, met name om de geldstromen gescheiden te houden van de voetbalclub en deze stichting. Als onderdeel van die activiteiten houden we ook jaarlijks een voetbaltoernooi voor G-voetbalteams in de regio. Voorheen kon dat altijd in het stadion, maar doordat daar geen kunstgrasveld meer is, konden we uitwijken naar Sportpark Prinses Irene. Zeven G- teams uit de regio geven akte de présence.”

“Zorgverzekeraar Menzis is partner van ons. Zij ondersteunt ons met de activiteiten waarbij we mensen uit bepaalde doelgroepen in beweging brengen, met name om gezondheidsredenen.  Dat doen we op deze manier. Elke keer als wij deze dag houden is dat voor die kids de dag van het jaar. En omdat zij zo vrolijk zijn straalt dat dan af op iedereen, inclusief de spelers. Daarom is het voor ons ook een feest om zo’n dag te houden. We doen het normaal gesproken in de vorm van een toernooi, maar daar is nu van afgeweken en wordt dit in gedaan in een Skill Games Parcours. We roepen geen winnaar uit, maar het is gewoon plezier maken met elkaar. De staf, spelers en speelsters van ADO Den Haag zijn ook aanwezig. Zo’n dag is voor mij geslaagd, als uiteraard we het weer mee hebben, maar ook, dat als we straks terugkijken, iedereen veel plezieren heeft en morgen nog kan nagenieten”, vervolgt de oud-speler van ADO Den Haag.

G-team

“Drie jaar geleden zijn we gestart met een eigen G-team. Uit alle teams die meedoen selecteren we twee kids en die spelen dan een jaar lang onder de vlag van ADO Den Haag. Ze mogen dan in het geel-groen deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie Competitie. Die is vorig jaar opgericht. Wij stapten daar direct in, omdat wij al een team daarvoor hadden staan”, aldus Tim.

Vrouwen

“Wij, de vrouwenafdeling van ADO Den Haag, doen daar jaarlijks graag aan mee. Dit zijn ook supporters van ADO Den Haag die toch dingen kunnen doen, ondanks zij een beperking hebben. Ik vind dit heel dankbaar werk om er onze medewerking aan te geven”, aldus trainer Sjaak Polak.

“Het is gewoon plezier maken met elkaar”

Afbeelding
De lessen van burgemeester Archibald Th. Bogaardt uit het Rijswijk van toen Historie 19 mei, 16:30
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:30
Afbeelding
Storende fout in papieren Groot Rijswijk van 19 mei Algemeen 19 mei, 12:29
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Eerste pop-up braderie in Steenvoorde Noord Algemeen 19 mei, 10:39
Afbeelding
Kort overzicht nieuws uit Rijswijk Algemeen 19 mei, 07:30
Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 18 mei, 21:18
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 18 mei, 20:00
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 18 mei, 18:04
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 18 mei, 17:44
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.