RVC Celeritas gastheer van G-voetbal

Sport
Sjaak Polak kijkt aandachtig toe.
Sjaak Polak kijkt aandachtig toe. (Foto: Nico Mos)

Op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk de Menzis had woensdag 7 juli de ADO G-voetbaldag plaats. Normaliter was het ADO stadion de thuishaven, maar omdat er daar geen kunstgras meer ligt, is uitgeweken naar Sportpark Irene. Bij de start van het Skill Games parcours waren zowel de selectie vrouwen als mannen van ADO Den Haag aanwezig. Het was de zesde keer dat ADO Den Haag het evenement hield.

Nico Mos

Rijswijk  -“We houden deze G-voetbaldag vanuit de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Deze stichting is verbonden aan ADO Den Haag. Wij houden in principe alle maatschappelijk activiteiten vanuit de club”, geeft Tim Oosterheert, de organisator, direct een duidelijk schot voor de boeg. “Tien jaar geleden is deze stichting opgericht, met name om de geldstromen gescheiden te houden van de voetbalclub en deze stichting. Als onderdeel van die activiteiten houden we ook jaarlijks een voetbaltoernooi voor G-voetbalteams in de regio. Voorheen kon dat altijd in het stadion, maar doordat daar geen kunstgrasveld meer is, konden we uitwijken naar Sportpark Prinses Irene. Zeven G- teams uit de regio geven akte de présence.”

“Zorgverzekeraar Menzis is partner van ons. Zij ondersteunt ons met de activiteiten waarbij we mensen uit bepaalde doelgroepen in beweging brengen, met name om gezondheidsredenen.  Dat doen we op deze manier. Elke keer als wij deze dag houden is dat voor die kids de dag van het jaar. En omdat zij zo vrolijk zijn straalt dat dan af op iedereen, inclusief de spelers. Daarom is het voor ons ook een feest om zo’n dag te houden. We doen het normaal gesproken in de vorm van een toernooi, maar daar is nu van afgeweken en wordt dit in gedaan in een Skill Games Parcours. We roepen geen winnaar uit, maar het is gewoon plezier maken met elkaar. De staf, spelers en speelsters van ADO Den Haag zijn ook aanwezig. Zo’n dag is voor mij geslaagd, als uiteraard we het weer mee hebben, maar ook, dat als we straks terugkijken, iedereen veel plezieren heeft en morgen nog kan nagenieten”, vervolgt de oud-speler van ADO Den Haag.

G-team

“Drie jaar geleden zijn we gestart met een eigen G-team. Uit alle teams die meedoen selecteren we twee kids en die spelen dan een jaar lang onder de vlag van ADO Den Haag. Ze mogen dan in het geel-groen deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie Competitie. Die is vorig jaar opgericht. Wij stapten daar direct in, omdat wij al een team daarvoor hadden staan”, aldus Tim.

Vrouwen

“Wij, de vrouwenafdeling van ADO Den Haag, doen daar jaarlijks graag aan mee. Dit zijn ook supporters van ADO Den Haag die toch dingen kunnen doen, ondanks zij een beperking hebben. Ik vind dit heel dankbaar werk om er onze medewerking aan te geven”, aldus trainer Sjaak Polak.

“Het is gewoon plezier maken met elkaar”