Drie organisaties in Hoekpolder slaan de handen ineen voor het kind

Algemeen
Fanatieke lasergamers in actie
Fanatieke lasergamers in actie (Foto: Team Brede Impuls)

Als je denkt in kansen is er ook binnen de beperkende maatregelen rondom corona genoeg mogelijk. Dinsdag 18 mei stonden dertig kinderen op het veld van sportpark Hoekpolder. Ze doen mee aan verschillende beweegactiviteiten, zoals knotshockey, lasergamen, bootcamp en archery tag. ‘’Kan mijn vriend ook nog meedoen!?, zei een van de kinderen enthousiast.’’ Natuurlijk kon dat. Het was de eerste activiteiten middag van impulsproject Sport & Fun. Bewonersvereniging de Hoek, Partou Kinderopvang en RHSV Red Lions geven kinderen de kans te ontdekken wat voor sporten en hobby’s ze leuk vinden door gratis activiteiten aan te bieden.

Rijswijk - Culturele activiteiten en sporten kosten geld. Hoe kies je als kind een activiteit of sport als je vooraf niet goed weet wat het inhoud? In de wijk Hoekpolder is een samenwerking ontstaan tussen drie partners die door onbetaalde activiteiten aan te bieden kinderen willen bereiken. Ze bieden hen de kans te ontdekken wat ze leuk vinden. Zich hiervoor hart maken zien de organisaties als een win in de samenwerking met elkaar.

Per organisatie worden er 3 activiteiten op de dinsdagmiddag verzorgd. Bewonersvereniging de Hoek trapte af. Vanaf 8 juni is het veld aan RHSV Red Lions en krijgen de kinderen onder leiding van o.a. oud international Kim van der Ven een introductie van honkbal- en softbal, wordt er ingegaan op de techniek en afgesloten met een wedstrijd. ‘’5 enthousiaste vrijwilligers van Red Lions staan te trappelen om aan de slag te gaan’’, zei Kim van der Ven. Partou Weidedreef sluit het project af met een modderactiviteit, trefbal en een escape room.

De drie organisaties hopen zoveel mogelijk kinderen te bereiken en hen zo te laten proeven aan de activiteiten en sporten. Ouders die hun kinderen graag de kans bieden, nemen contact op met programmacoördinator Monika de Vreede van Haaglanden Beweegt: m.devreede@haaglandenbeweegt.nl