Tiny Houses in Te Werve Rijswijk

Algemeen

Heeft u weinig ruimte nodig en wilt u zich graag voor de buurt inzetten? Dan hebben we goed nieuws. Rijswijk Wonen plaatst in de wijk Te Werve in Rijswijk, als onderdeel van nieuwbouwproject De Schakel, 8 vrijstaande Tiny Houses voor 1 of 2 persoonshuishoudens. De verhuur en toewijzing gaat rechtstreeks via Rijswijk Wonen.

Rijswijk - De compacte huisjes hebben een oppervlakte van 25m2, zijn vrijstaand en hebben ieder een aparte berging. U bereikt de woning via een veranda. De woning wordt geleverd met een laminaatvloer en een keuken, inclusief inductiekookplaat, recirculatie afzuigkap en tafelmodel koelkast. De woningen zijn voorzien van een dak van zonnepanelen en een warmte-terugwininstallatie. Hierdoor zijn de woningen volledig energieneutraal!

Bewoners staan centraal

“Iedere bewoner heeft een eigen plekje voor de Tiny House”, laat Rijswijk Wonen weten. “ Daarnaast is centraal in het gebied een gezamenlijk plein als extra buitenruimte. Het ontwerp voor de definitieve inrichting werken we samen met de nieuwe bewoners uit. De nieuwe bewoners zijn vervolgens samen verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van de buitenruimte.” De toekomstige bewoners zijn de drijvende kracht van de buurt en samen met andere bewoners van De Schakel zorgen zij voor het groen en een fijne omgeving. Bewoners worden vanaf begin af aan betrokken en gaan met elkaar in gesprek over hoe je samen de wijk leefbaar houdt. Rijswijk Wonen ondersteunt hierbij.

Inschrijving

Een inschrijving bij Woonnet Haaglanden is niet nodig om in aanmerking te komen voor de Tiny Houses. In het geval dat iemand wél staat ingeschreven verliest woningzoekende zijn inschrijfjaren op woonnet haaglanden bij toewijzing Tiny Houses. We hanteren een zorgvuldig selectieproces met meerdere stappen, zodat dat we huurders krijgen die passen binnen het concept en bewust kiezen voor deze woonvorm. De Tiny Houses worden door Mill Home geleverd.

Rijswijk Wonen is op zoek naar 8 huishoudens bestaande uit 1 of 2 volwassenen die een binding hebben met Rijswijk en nu (bij voorkeur) in de regio Haaglanden wonen. U bent gemeenschapsgezind, creatief en heeft een groen hart. U wilt hier voor lange tijd willen wonen en weet buurtbewoners te enthousiasmeren om zich voor de buurt in te zetten. Met elkaar zorgen jullie voor een fijne buurt. Kijk voor meer informatie en prijzen op de website van Rijswijk Wonen: https://www.rijswijkwonen.nl/tiny-houses

8 Huishoudens gezocht

‘Bewoners zijn de drijvende kracht van de buurt’

Van de redactie