Twee jeugdspelers gescout door ADO

Algemeen
De drie jeugdspelers van Semper Altius met hun trainers
De drie jeugdspelers van Semper Altius met hun trainers (Foto: )

De jeugd van Semper Altius staat hoog aangeschreven. Ook ADO Den Haag wist de weg te vinden naar Sportpark Hoekpolder, het complex van de voetbalvereniging. Uiteindelijk zijn twee jeugdspelers t.w. Gabriel Beeldstroo en Mika Bloemsaat gescout door ADO en daar is Semper Altius bijzonder trots op. Drie jeugdleiders van Semper Altius t.w. Peter Prenger, Barry John Bulpitt en Fabian Boelhouwer lichten e.e.a. toe.

Rijswijk - “Waar we met z’n allen bij de jeugd voor staan bij Semper Altius is ontzettend leuk om te zien”, vertelt Peter Prenger. Hij loopt al sinds 1999 rond bij Semper en is momenteel coördinator van onder negen jaar en trainer van JO 9 (2). “Ik kan wel zeggen dat het hartstikke goed gaat bij Semper. “Ik voetbalde zelf al, maar toen mijn zoontje op voetbal ging en ik langs de lijn stond ben ik al snel benaderd om jeugdtrainer te worden”, aldus Fabian Boelhouwer die inmiddels in het bezit is van het TC III diploma. Ook de andere twee trainers lopen inmiddels al jarenlang rond bij de jeugd. “We zijn met de jeugd, ondanks corona wel doorgegaan met onderlinge wedstrijdjes en je ziet dat de opkomst is , net zoals bij trainingen 100%”, vervolgt Peter. ‘Heb je geen last van agressieve ouders langs de kant? Peter: “Wat dat betreft is, hoe raar het ook klinkt, de corona een verademing. Ouders langs de lijn heeft effect op kinderen. Momenteel zie je dus geen ouders en zie je dus kinderen van de andere kant. Het is veel fijner trainen nu zonder ouders en publiek”. Barry: “Normaal voelde je bij de kinderen een bepaalde druk omdat hun ouders stonden te kijken. Nu leven die kinderen helemaal op”.

‘Wie zijn er nu precies gescout door ADO? Peter: “Gabriel Beeldstroo, is nog een jaar jonger, dan de onder negen groep. Hij voetbalt al volwaardig mee, heeft veel inzicht en is fysiek al heel ver”. Barry: “Mika Bloemsaat is één van de jongste spelers in zijn jaar , maar ondanks dat zie je toch al een enorm verschil. Hij steekt er boven uit, heeft heel veel inzicht en alles gaat vanzelf bij hem. Gabriel en Mika voetballen al vanaf de mini’s bij Semper.” Fabian: “Dicky Verstraten is een talentvolle, echte Semper jongen maar is helaas (nog) niet gescout door ADO. Zijn vader traint het tweede elftal en zijn broer speelt in JO 16. Hij zit in JO 11, maar is eigenlijk een jaar te vroeg. Hij hoort eigenlijk nog een bij een jaartje jonger te zitten. Maar hij kan het niveau gemakkelijk aan. Hij is zo sterk. Qua fysiek is hij al zoveel verder dan zijn leeftijdsgenootjes. In veel gevallen groter en sterker dan de jongens uit JO 11. Hij is zeker niet bang voor de bal en heeft veel lef en inzet”.

‘Wij zijn apetrots dat ADO twee spelertjes heeft gescout. ADO komt steeds vaker hier, maar ook Sparta en Feyenoord weten de weg naar ons complex te vinden. De ambitie van Semper is om uiteindelijk met de jeugd op het hoogste niveau te acteren. De investeringen in de jeugd gaan zich nu uitbetalen”. Gabriel Beeldstroo, heeft zijn stage inmiddels met succes afgerond en mag volgend jaar voor ADO uitkomen.

Nico Mos

“we zijn trots dat ADO deze 3 spelertjes heeft gescout”