Rijswijk Wonen beslist over Rembrandtkade

Algemeen

Rijswijk - De huurwoningen aan de Rembrandtkade kampen met (vocht)problemen. Eigenaar woningcorporatie Rijswijk Wonen heeft een keuze gemaakt over de toekomst van de woningen. De corporatie gaat de woningen verbeteren, uitbreiden en verduurzamen. De bewoners zijn met een brief geïnformeerd over het besluit.

De woningen hebben in ernstige mate last van optrekkend vocht, slechte isolatie en beperkte ventilatie. Een groot aantal bewoners heeft vanwege de matige kwaliteit huurverlaging gekregen en inmiddels staan er 11 woningen leeg. “Niets doen is geen optie meer”, licht directeur-bestuurder a.i. Kees Karsten toe. “Ongeacht welke keuze we maken, de bewoners krijgen hoe dan ook te maken met flinke overlast. We willen daarom een duurzame oplossing.” De corporatie heeft de optie ‘sloop/nieuwbouw’ laten vallen, omdat het beeldbepalende woningen zijn voor Rijswijk. De huurders worden nauw betrokken. Karsten: “We zoeken huurders die samen een projectcommissie willen vormen het plan samen met ons maken.” De projectcommissie vertegenwoordigt de rest van de bewoners en wordt, samen met de Bewonersvereniging Rijswijk (BVR), nauw betrokken bij het maken van het plan.

“Ondanks het feit dat het geduld van de huurders behoorlijk op de proef is gesteld en er nog een heel lang traject te volgen is zal men opgelucht zijn.” Aldus Emmy Meurs, voorzitter van de BVR.