Pianorecital in de Bonifatiuskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Inge Koot)

RIJSWIJK - Pianist Erwin Rommert Weerstra geeft op zondag 19 februari een pianorecital in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. Op het programma staan werken van W.A. Mozart (Rondo D majeur K485), L. von Beethoven (Piano Sonata No. 26 in E-flat major), F. Liszt Années de pèlerinage, O. Messiaen (Vingt Regards sur l’enfant Jésus No XI en M. Ravel (La Valse).

Dit pianorecital met als titel ‘Meesterwerken van Meesterpianisten’, is onderdeel van de concertserie Muziek in de Bonifatius. Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Erwin Rommert Weerstra (1987, Leiden) behaalde in 2009 het Bachelor Diploma Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en in 2011 cum laude het Masterdiploma Klassiek Solo Piano. Daarna reisde hij door Europa en volgde de laatste vier jaar tal van masterclasses bij gerenommeerde musici.

Zijn spel werd intenser en meer virtuoos. Een excellerend pianist, dat is wat van hem wordt gezegd. In 2015 sloot Erwin zich aan bij de “Young Piano Masters” Society (YPM). In november 2014 behaalde hij de eerste prijs bij het Leopold Godowsky in memoriam concours te Warschau, Polen. In november 2015 won Erwin het concours Rivierenland Klassiek. Erwin maakt sinds enige maanden ook deel uit van het Schola Cantorum van de Bonifatiuskerk.