Startschot voor nieuwbouw Parkrijk in RijswijkBuiten

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

RIJSWIJK - Een nieuwe mijlpaal in RijswijkBuiten is bereikt. De bouw in Parkrijk (de nieuwe naam voor deelgebied ‘t Haantje) is gestart. Wethouder Ronald van der Meij is vanmiddag om 17.00 ur ter plekke om de start te vieren met een feestelijke handeling.

De bouw van de eerste fase van Parkrijk in RijswijkBuiten bestaat uit een grote diversiteit aan woningen, te weten de Laanappartementen, Herenhuizen, Hofwoningen en Stadsvilla’s. In totaal gaat het om 80 woningen die op één appartement na allemaal zijn verkocht. Dit speciale moment wordt niet alleen met de toekomstige bewoners, maar ook met de huidige bewoners in RijswijkBuiten gevierd. Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december is er een schaatsbaan aanwezig in Parkrijk (gelegen naast tuincentrum Groenrijk ‘t Haantje), waar de bewoners gratis kunnen gaan schaatsen.

Parkrijk wordt de etalage van aantrekkelijk wonen in de Randstad. Buiten maar toch stedelijk. In Parkrijk Fase 2 worden de 34 prachtige hofwoningen en de 17 statige herenhuizen aangeboden. In de directe omgeving volop speelruimte voor de kinderen maar ook een goede verbinding naar de diverse grote wegen en het stadscentrum. Nog een opvallende combinatie: de ietwat stedelijke beleving maar dat wel onder de naam Parkrijk.Die inspiratie komt door het prachtige Wilhelminapark dat op loopafstand ligt. Met fraaie bomen, paden, waterpartijen, bijzondere bosschages en ideaal voor heerlijk wandelen, sporten en spelen.

Natuurlijk is er ook aan andere ‘groene’ eigenschappen gedacht. In Parkrijk worden de nieuwste technische snufjes op het gebied van duurzaamheid geïnstalleerd. Door onder andere het gebruik van de warmtepomp en zonnepanelen is deze woning zeer duurzaam en voorbereid op de toekomst. Dit systeem zorgt ook voor extra comfort. Bijvoorbeeld door het gebruik van triple glas en door het toepassen van vloerverwarming in de gehele woning die ook als koeling kan dienen.