Afbeelding
(Foto: Gemeente Rijswijk)

Nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk

Algemeen

Wethouder Larissa Bentvelzen (Jeugd en Participatie) heeft de nieuwe Kinderrechtenambassadeurs voor Rijswijk ge?nstalleerd. Dit gebeurde op woensdag 29 september op plechtige wijze in het stadhuis. De Kinderrechtenambassadeurs zetten zich tot december 2022 in om de idee?n en wensen van kinderen zichtbaar te maken en waar mogelijk te laten realiseren.

Dit is het zesde jaar dat gemeente Rijswijk kinderen aanstelt om de rechten van kinderen te vertegenwoordigen. Negentien kinderen uit groep 7 van 11 basisscholen in Rijswijk zijn benoemd als nieuwe kinderrechtenambassadeurs. De jonge ambassadeurs gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over uiteenlopende onderwerpen. De ambassadeurs hebben onlangs kennis met elkaar gemaakt en uitleg gekregen over kinderrechten. Maandelijks komen de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs bij elkaar op het stadhuis om onder begeleiding van de kinderrechtencoach Mike van der Kraan in gesprek te gaan over thema’s als kinderrechten, verkeer, veiligheid, dierenwelzijn en armoede. E?n van de eerste activiteiten van de kinderrechtenambassadeurs is het kindervragenuur met de raad en wethouder(s) welke in november van dit jaar plaatsvindt.

Jeugdparticipatie

Gemeente Rijswijk wil kinderen en jongeren invloed geven op hun leefomgeving door ze mee te laten doen in de samenleving. De gemeente investeert in jeugdparticipatie door kinderen en jongeren actief te laten meedenken, meebeslissen en meedoen. ‘Dit doen we onder andere door de inzet van Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs. Zij gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over uiteenlopende onderwerpen die gaan over wat ieder kind nodig heeft om veilig en gezond op te groeien. Ik ben erg trots dat we dit jaar voor de zesde keer nieuwe kinderrechtenambassadeurs van basisscholen uit heel Rijswijk mogen verwelkomen”, aldus wethouder Bentvelzen.

Wil je in contact komen?

Heb je een vraag of een tip voor de Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs? Stuur dan een e-mail naar kinderrechtencoach@rijswijk.nl.

Afbeelding
Zó is de verdeling rijtjeshuizen en appartementen in Rijswijk Algemeen 13 aug, 08:21
Afbeelding
Twee opzittenden GO-scooter gewond na valpartij Vlietweg Schipluiden Algemeen 13 aug, 06:33
Afbeelding
Samen fotograferen bij Fotoclub F70 Cultuur 12 aug, 13:16
Afbeelding
Bezwaar tegen Eritrees feest bij Event Plaza in Rijswijk UPDATE 12 aug, 12:10
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19