Afbeelding
(Foto: PL)

60+ bibliotheek voor wijkbewoners Oud Rijswijk wil meer leden

Algemeen

Elke dinsdagochtend worden de vlaggen buitengezet door de vrijwilligers van de BuurtBieb 60+, deze is gevestigd in De Ottoburg aan de Esdoornstraat 3a te Rijswijk. Voorheen waren zij gevestigd in Onderwatershof op de van Vredenburchweg en heette het De Hofbieb. Helaas moesten zij daar vertrekken en zijn nu gevestigd in De Ottoburg. Hier kunt u tussen 10.00 en 12.00 uur na het genot van een kopje koffie en een praatje uw boeken uitzoeken uit de breed gesorteerde bieb.

door Petra Lemans

Een goede oplossing voor de 60plussers in Oud Rijswijk die dan niet helemaal naar de ‘Grote’ bieb aan het Generaal Eisenhowerplein hoeven te gaan, omdat die niet voor iedereen even gemakkelijk te bereiken is.

U bepaalt zelf hoeveel boeken u meeneemt en wanneer u ze terugbrengt, want er is geen vaste uitleentermijn. De retour gekomen boeken gaan al sinds het begin van de coronacrisis een week in quarantaine en worden daarna pas teruggeplaatst in de mooi onderhouden boekenkasten. Tijdens de Lockdown was er telefonisch contact met de leden en als u niet mobiel bent kunnen de boeken bij u thuisgebracht worden.

Gevarieerd assortiment boeken

Wat deze bibliotheek bijzonder maakt is dat hij speciaal voor 60+ leden is. Het oudste lid is 92 jaar. U kunt lid worden voor € 25,00 per jaar waarvoor u de keuze heeft uit circa 3000 boeken, waaronder actuele boeken van hedendaagse schrijvers en daarnaast zijn er veel grootletterboeken. Voor vele ouderen zijn de boeken met grote letters een uitkomst. ‘Het zou heel fijn zijn als we ons assortiment grootletterboeken wat kunnen uitbreiden. Hier is veel vraag naar en nieuwe titels kunnen we dan omruilen voor boeken die misschien al meerdere keren door de leden zijn gelezen”, aan het woord is Paula van der Hoeven, ??n van de betrokken vrijwilligers.

De BuurtBieb wordt op een professionele manier gerund door negen vriendelijke vrijwilligers. Zij houden zich bezig met het uitlenen en innemen van boeken en het bijhouden van de catalogus. Ook wordt er geassisteerd bij het zoeken naar boeken, want men kent de leden en er is een goed overzicht in het geautomatiseerde systeem welke boeken iemand al gelezen heeft. De meeste boeken zijn gedoneerd aan de bieb, daar zijn ze blij mee, dus heeft u (bijna) nieuwe boeken dan kunt u ze afgeven.

Nieuwe leden nodig

Vrijwilliger Jan Coene geeft aan dat de BuurtBieb graag meer leden zou willen hebben: ‘Dus woont u in de buurt en wilt u graag boeken lenen, dan bent u van harte welkom op de begane grond in ‘De Ottoburg’ om vrijblijvend even binnen te lopen en rond te kijken. De locatie is rolstoelvriendelijk. Geopend, elke dinsdagochtend, ook tijdens de komende kerstvakantie. Juist dan is het fijn dat je hier even binnen kunt lopen, gezellig een praatje maken en een boek mee kunt nemen”.

Wilt u informatie, dan kunt u mailen naar buurtbieb3@gmail.com of bellen met Paula van der Hoeven: 070-3932233. Of u loopt eens binnen op dinsdagochtend bij de BuurtBieb.

Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30