Afbeelding
(Foto: Erwin Dijkgraaf)

Feestelijke start bouw duurzame woningen in Hoflanen RijswijkBuiten

Algemeen

Begin deze week is op feestelijke wijze stil gestaan bij de start van de bouw van de eerste en tweede fase van project Hoflanen in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. In dit project worden 52 woningen gerealiseerd. Het aanbod is divers: van geschakelde eengezinswoningen tot compacte beneden-boven woningen. Met een flinke klap op een paal markeerden wijkwethouder Jeffrey Keus (gemeente Rijswijk) en Corn? Bok (directeur Maas Wijkontwikkeling), onder toeziend oog van de toekomstige bewoners, de start bouw van de woningen.

Hoflanen ligt in deelgebied Parkrijk van de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Parkrijk wordt zo ingericht dat elke straat straks in verbinding staat met het veelzijdige stadspark. De lange lanen en knusse hofjes met de daaraan gelegen woningen vormen het verlengde van het park. De ontwikkeling van twee woningen achter ??n gevel is uniek voor RijswijkBuiten. Corn? Bok, directeur Maas Wijkontwikkeling: ‘20 van de 87 woningen zijn ontwikkeld als beneden-bovenwoningen vanwege de grote behoefte aan betaalbare koopwoningen. Het aantal inschrijvingen was enorm. De eerste kopers hebben, vanwege de coronamaatregelen, hun koopcontract digitaal aan de keukentafel ondertekend. Wij zijn dan ook erg verheugd dat we tijdens de start bouw alle toekomstige bewoners hier op de bouwplaats konden verwelkomen”.

‘Vanwege de grote vraag naar betaalbare woningen in Rijswijk en de regio is bewust gekozen voor de ontwikkeling van zogenaamde beneden-bovenwoningen in plaats van enkel traditionele eengezinswoningen. We bouwen twee woningen achter ??n gevel, dus dat betekent de huisvesting van twee keer zoveel huishoudens (zowel starters als senioren) op hetzelfde stuk grond. We gaan slim om met de beschikbare ruimte en er ontstaat bovendien een diverse woonwijk, waar ruimte is voor zowel starters als doorstromers op de woningmarkt”, aldus wethouder Keus.

Duurzaam wonen ?n leven in Parkrijk

RijswijkBuiten mag zich niet voor niets de duurzaamste wijk van Nederland van Nederland noemen. Alle woningen en het openbaar gebied zijn uiterst duurzaam en gebouwd met aandacht voor thema’s als groen, water en het klimaat. Zo wordt elektriciteit opgewekt door zonnepanelen en wordt de gasloze wijk verwarmd door middel van warmtepompen. In deelgebied Parkrijk maakt deelmobiliteit onderdeel uit van de ontwikkeling van de wijk. Zo zijn er in het nieuwe deel van Parkrijk minder parkeerplaatsen en wordt de mobiliteitsbehoefte van de toekomstige bewoners opgevangen door (elektrische) deelauto’s en (bak)fietsen. Dat levert meer ruimte voor voetgangers en fietsers op in de wijk ?n draagt bij aan een besparing op het milieu. Ook bouwen we in RijswijkBuiten klimaatadaptief: regenwater wordt bovengronds afgevoerd naar ?n opgevangen door speciale groenstroken en waterpartijen. Zodat schade door wateroverlast aan woningen en infrastructuur wordt voorkomen.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.hoflanen.nl.

Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30