Lief en leed gangmakers delen successen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: RH)

In een vliegende start gingen de gangmakers van ‘Lief en Leed’ van start in hun flats en straten. Met tal van activiteiten om het onderlinge contact beter te maken. Woensdagavond kwamen zij in Stervoorde voor het eerst bijeen als groep. Om successen uit te wisselen en kennis te maken met elkaar.

door Robert Heijdemann

In december 2020 is gestart met Lief en Leed, een initiatief van Welzijn Rijswijk. Als een olievlek verspreidt het zich nu over Rijswijk. ‘Inmiddels zijn er 9 straten en flats, en ze hebben allemaal een eigen aanpak om eenzaamheid van ouderen te bestrijden, boodschappen te doen voor zieken, nieuwe buren te verwelkomen of buren die dat verdienen in het zonnetje te zetten.”, vertelt Karin van Frankenhuyzen.

Kleine attenties

Verdeeld over een vijftal tafels spraken ze over ervaringen. ‘Wij zijn koffie-ochtenden gaan organiseren”, vertelt ??n van hen. Een ander zegt: ‘Met Corona brachten we buren naar de vaccinatielocatie”. Ook kwam er een minibieb en werden schoonmaakacties in de straat georganiseerd. Elke Lief & Leedstraat heeft een potje waaruit kleine attenties zoals een bloemetje of chocolaatjes kunnen worden betaald. Voor een buur die uit het ziekenhuis komt of als er een baby is geboren.

Stadsloket

Namens de gemeente was Dennis Bodano aanwezig. Hij is de man van het Stadsloket. Hier kunnen gangmakers extra geld aanvragen voor projecten zoals een wijkfeest, maar ook bij Koningsdag en de Buitenspeeldag. Dat hoeven ze dus niet te betalen uit het Lief en Leed potje. Deze potjes worden mede gefinancierd door de woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes.

Toekomst

Alle gangmakers gaven aan veel idee?n te hebben voor de toekomst. Op de avond zelf waren er al vertegenwoordigers van nieuwe straten die ook aan de gang willen. Karin en haar collega’s Anne, Marissa en Harley zetten zich nu in voor een uitbreiding in de Muziekbuurt en Te Werve. Wie ge?nteresseerd is, kijk op de website www.liefenleedrijswijk.nl, of bel naar co?rdinatoren Harley 06-364358578 of Karin 06-45474440. De ambitie is om van heel Rijswijk een Lief en Leed stad te maken.