Feestelijke oplevering eengezinswoningen in De Lanenfase 1 in RijswijkBuiten

Algemeen

Op woensdag 3 november hebben wethouder Jeffrey Keus (wijkwethouder RijswijkBuiten) van de gemeente Rijswijk en Marcel Schipper namens de Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV (bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM) samen met de nieuwe bewoners een boom geplant om de oplevering van de 67 woningen van De Lanen fase 1 in Parkrijk RijswijkBuiten te vieren. De boom staat symbool voor de groei van de nieuwe duurzame nieuwbouwwijk. Ter gelegenheid van de oplevering van hun woningen kregen bewoners ook een plant en een vogelhuisje zodat ook veel vogels een nieuw (t)huis kunnen vinden in de tuinen in RijswijkBuiten.

De woningen zijn ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Harnaschpolder CV. Het project bestaat uit 67 eengezinswoningen, waarvan 35 industrieel vervaardigde MorgenWonen-woningen die ‘sleutelklaar’ zijn opgeleverd en 32 woningen gebouwd door Boele & van Eesteren, naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten. Zowel MorgenWonen als Boele & van Eesteren zijn onderdeel van VolkerWessels.

Duurzaam wonen ?n leven

RijswijkBuiten staat bekend als ??n van de duurzaamste wijken van Nederland. Zowel het openbaar gebied als de woningen zijn met aandacht voor thema’s als duurzaamheid, water en groen ingericht. ‘Ook de woningen in De Lanen fase 1 zijn energieneutraal of nul op de meter. Dit is mogelijk gemaakt door de zeer goede isolatie en een duurzame warmteopwekking in de woning. De MorgenWonen-woningen zijn opgeleverd met een materialenpaspoort voor toekomstig hergebruik van de grondstoffen waarmee de woningen zijn gebouwd”, aldus Marcel Schipper.

Ook buiten de woningen worden de nodige maatregelen getroffen om de wijk klimaatadaptief en natuurinclusief te maken. Zo worden de tuinen vanuit de bouw deels voorzien van groene beplanting en worden in de gevels van de woningen nestgelegenheden voor vogels gecre?erd. ‘Regenwater stroomt bijvoorbeeld bovengronds via speciale goten af en wordt via watergangen en speciaal in te richten groenstroken vertraagd afgevoerd naar omliggende waterpartijen. Daarnaast zijn er voor de bewoners van Parkrijk (elektrische) deelauto’s, en in de toekomst ook elektrische deel(bak)fietsen beschikbaar, in de wijk. Twee mooie voorbeelden waarom RijswijkBuiten vooroploopt als het gaat om duurzaamheid”, aldus wethouder Keus.

Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30