Afbeelding
(Foto: Gemeente Rijswijk )

Rijswijkse organisaties werken samen voor Sintvoorieder1

Algemeen

De voorbereidingen voor Sinterklaas zijn weer in volle gang. Ook achter de schermen wordt hard gewerkt om het sinterklaasfeest voor Ieder kind mogelijk te maken. Zo ook in het pakhuis van Sinterklaas. Daar wordt door vrijwilligers al maanden gewerkt om kinderen waarvan de ouders een dermate laag inkomen hebben, toch een leuke verassing te bezorgen.

Stichting Sintvoorieder1 bestaat dit jaar 12 jaar en heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar van een Sinterklaas cadeau ter waarde van ongeveer €20,- te voorzien. De cadeaus zijn bedoeld voor kinderen voor wie een Sinterklaas cadeau niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn deze kinderen afhankelijk van voedselbanken of (crisis)opvang (o.a. blijfhuizen, open opvangcentra en begeleid wonen). Jacqueline van Halem: ‘Sintvoorieder1 draait volledig op vrijwilligers. Iedereen binnen onze Stichting - vrijwilligers, projectleiders en bestuur - doet het vanuit zijn of haar hart. Ieder jaar zorgen wij ervoor dat de cadeautjes voor de kinderen worden gesorteerd en ingepakt. Dit gebeurt op verschillende inzamel- en inpakdagen of avonden.’ De stichting is 12 jaar geleden gestart vanuit een woonkamer en delen nu 15.000 pakketten per jaar uit, waarvan bijna 1.000 in Rijswijk. Jacqueline: ‘Het is fantastisch om mee te maken hoeveel vrijwilligers ons willen helpen, al zijn we nog wel op zoek naar enkele vervoerders of mensen met een bus die ons kunnen helpen alles op tijd te bezorgen, mocht u interesse hebben kunt u me bellen op 0654768551.’

Cadeautjes voor de kinderen

De cadeautjes worden vlak voor Sinterklaas uitgereikt via de voedselbanken en crisisopvangen. Op die manier kan de privacy gewaarborgd worden. Jacqueline: ‘Wij krijgen aanvragen door van wat de kinderen nodig hebben en in welke leeftijdscategorie. Wij zorgen vervolgens dat de pakketten klaar staan en zij zorgen dat het bij de kinderen terecht komt.’

Ieder kind krijgt 4 a 5 kleine presentjes in een pakje: een leesboek, een spelletje maar ook een leuk cadeautje zoals een knuffel of een pop.

Samenwerking Rijswijkse organisaties

Ook dit jaar werken Rijswijkse organisaties samen om de Rijswijkse kinderen een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. Dit zijn het Financieel Netwerk Rijswijk, KEI Rijswijk, Don Bosco, PGR Diaconie, de weggeefwinkel en Welzijn Rijswijk.

Wethouder Larissa Bentvelzen: ‘Gezinnen die een mooi Sinterklaasfeest eigenlijk niet kunnen veroorloven, kunnen dus rekenen op hulp dankzij de inzet van deze organisaties. Ik ben heel erg blij en trots op de kracht van de samenwerking van de Rijswijkse partijen. Immers ieder kind verdient een cadeautje met Sinterklaas. Mensen met een ooievaarspas kunnen overigens nog tot 19 november een aanvraag indienen voor hun kinderen om in aanmerking te komen voor het sinterklaascadeau!’

Aanvraag December Cadeau

Heb u nog geen aanvraag gedaan? Aanvragen van het December cadeaupakket kan tot 19 november! Via het aanmeldformulier op de pagina van KEI Rijswijk kunnen inwoners van Rijswijk met een Ooievaarspas een cadeaupakket aanvragen voor hun kind(eren). Hierbij is het van belang dat uw kind in bezit is van een actieve ooievaarspas.

Op het formulier wordt er gevraagd naar het geslacht en de geboortedatum van uw kind, dit laatste bepaald in welk leeftijdscategorie uw kind valt met betrekking tot de te ontvangen cadeautjes. Hiernaast heeft u online de keuze voor verschillende ophaallocaties en momenten.

Na het verwerken van de gegevens ontvangt u voor 27 november een afhaalbericht via de mail waarbij de locatie en tijd vermeld staat waar u de cadeautjes kunt ophalen voor uw kind(eren). De cadeaus zijn ingepakt en ruilen is helaas niet mogelijk. Per kind ontvangt u 1 code.

Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30
Afbeelding
Minder mobiele ouderen tussen wal en schip in Rijswijk: dit wil CDA daaraan doen Politiek 9 aug, 17:50