Afbeelding
(Foto: )

Rijswijkse handtekening voor deelname aan woonfonds RijswijkBuiten gezet

1 dec, 09:17 Algemeen

Wethouder Johanna Besteman (Wonen) heeft het inschrijfformulier ondertekend waarmee de gemeente Rijswijk haar deelname in het woonfonds RijswijkBuiten officieel indient bij de beheerder, Vastgoed Syndicering Nederland n.v. (VSN). Met de inschrijving is een nieuwe mijlpaal bereikt voor de aankomende oprichting van het woonfonds medio december 2021.

Vanuit dit fonds worden in Rijswijk nieuwe woningen in het middenhuur segment gerealiseerd. Ook worden de huren op de langere duur gematigd en wordt doorstroming vanuit de sociale huur wordt bevorderd.

De gemeente Rijswijk zal voor 25% in het fonds deelnemen ?n investeren, waarmee zij het belang van de bouw van middenhuurwoningen in Rijswijk onderstreept. Ook Dura Vermeer neemt deel aan het woonfonds.

‘Vandaag is een mijlpaal bereikt”, benadrukt verantwoordelijk wethouder Wonen Johanna Besteman. ‘Het fonds gaat eindelijk daadwerkelijk starten. We gaan het als gemeente mogelijk maken om binnen een jaar 100 betaalbare huurwoningen toe te voegen voor Rijswijkers met een middeninkomen. Deze inkomensgroep zit al een lange tijd met de vingers tussen de deur op de huidige woningmarkt. Want ze verdienen te veel voor een sociale huur maar niet genoeg om een woning te kopen. Er heerst crisis op de huidige woningmarkt en daarom ben ik extra tevreden dat het ons wel lukt om het woonaanbod te vergroten met betaalbare vrije sectorhuurwoningen.’

‘In RijswijkBuiten bouwen we niet alleen aan een duurzame woonwijk, maar ook aan een inclusieve en diverse wijk waar iedereen zich thuis voelt. Van royale vrijstaande woningen, eengezinswoningen tot aan beneden-bovenwoningen, woongroepen en appartementen (eventueel gecombineerd met zorg), het is allemaal te vinden in RijswijkBuiten. Zowel koop, vrije sector als sociale huur. Ik ben trots dat het woonfonds RijswijkBuiten de toevoeging van middenhuurwoningen in RijswijkBuiten mogelijk maakt”, aldus wijkwethouder Keus (Financi?n en RijswijkBuiten).

Start bouw

In januari 2022 gaat de schep in de grond en start de bouw van de 38 eengezinswoningen en 62 appartementen in RijswijkBuiten. De oplevering wordt in het tweede kwartaal van 2023 verwacht. Op dit moment is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor deze woningen. Dit kan pas in aanloop naar de oplevering van de woningen, naar verwachting in het najaar van 2022. Via http://www.rijswijkbuiten.nl/woonfonds/woonfonds en de nieuwsbrief van RijswijkBuiten blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld gisteren
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Afbeelding
Einde leegstand deel Bogaard in zicht Algemeen 17 mei, 17:30
Afbeelding
Gemeente komt met statement over incident met injectienaald in Julianapark Algemeen 17 mei, 16:58
Afbeelding
Het bloeiende verenigingsleven in Rijswijk (3): Badmintonclub Randstad Algemeen 17 mei, 14:05
Afbeelding
Waarom Rijswijk juist vandaag de regenboogvlag hijst Algemeen 17 mei, 11:06
Afbeelding
Een kijkje bij het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk Zorg 16 mei, 19:00
Afbeelding
Gemeente Rijswijk sluit growshop Cort van der Lindenstraat Politie 16 mei, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.