Afbeelding
(Foto: Winand Stut Fotografie)

Opening De Schakel gevierd met ontsteken kerstboom

21 dec, 09:13 Algemeen

Met het ontsteken van de kerstboom en de sleuteluitreiking aan ??n van de bewoners van de Tiny Houses, werd op vrijdag 17 december de opening van De Schakel gevierd. De kerstboom was versierd met de kerstwensballen die de trotse bewoners van De Schakel hadden opgehangen. Het nieuwbouwproject in de Rijswijkse wijk Te Werve bestaat uit 48 eengezinswoningen en acht Tiny Houses.

Met het realiseren van de 48 eengezinswoningen en het plaatsen van de acht bijzondere Tiny Houses speelt het plan in op de grote woningvraag. Met de gemeente Rijswijk is afgesproken om 24 woningen te verhuren aan mensen met een middeninkomen. ‘Extra tevreden ben ik met de middenhuur woningen want die zijn nog heel schaars in Rijswijk. Zo slaan we twee vliegen in ??n klap: meer woningen voor middeninkomens en meer doorstroming wat weer goed is voor woningzoekenden in de sociale sector”, vertelt wethouder Johanna Besteman (Wonen). De woningen van De Schakel helpen starters, inwoners die willen doorstromen, maar ook ouderen die klem zitten op de woningmarkt. Besteman: ‘Samen zorgen we ervoor dat de woningmarkt weer in beweging komt.’

Bewoners maken het verschil

Naast de 48 eengezinswoningen zijn ook acht Tiny Houses geplaatst. Dit zijn kleine, volwaardige woningen met een woonoppervlakte van 25 vierkante meter, geschikt voor 1 en 2-persoonshuishoudens. Voor de verhuur zocht Rijswijk Wonen naar bewoners die zich willen inzetten voor de buurt. ‘Bewoners zijn in dit project echt De Schakel”, vertelt Sander Trouw, manager Vastgoed bij Rijswijk Wonen. ‘De bewoners gaan zelf aan de slag met de zorg voor het groen en ze bespreken met elkaar hoe je een wijk leefbaar houdt. Waar het nodig is, helpen we. Zo bouwen we vanaf de start met elkaar aan beter wonen.’

Fijn Wonen, realiseerde de 48 woningen in een rap tempo. ‘Na een intensieve samenwerking van zo’n vijf maanden, ben ik hartstikke trots op het eindresultaat wat wij als uitvoerend team neergezet hebben,’ vertelt Jelle Bos, projectbegeleider Fijn Wonen in Rijswijk. De realisatie van de 48 eengezinswoningen en acht Tiny Houses van De Schakel is onderdeel van een brede aanpak om van de wijk Te Werve een fijnere wijk te maken. De komende jaren gaat Rijswijk Wonen aan de slag in het oostelijk deel.

Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld 23 uur geleden
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Afbeelding
Einde leegstand deel Bogaard in zicht Algemeen 17 mei, 17:30
Afbeelding
Gemeente komt met statement over incident met injectienaald in Julianapark Algemeen 17 mei, 16:58
Afbeelding
Het bloeiende verenigingsleven in Rijswijk (3): Badmintonclub Randstad Algemeen 17 mei, 14:05
Afbeelding
Waarom Rijswijk juist vandaag de regenboogvlag hijst Algemeen 17 mei, 11:06
Afbeelding
Een kijkje bij het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk Zorg 16 mei, 19:00
Afbeelding
Gemeente Rijswijk sluit growshop Cort van der Lindenstraat Politie 16 mei, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.