Kroontjestocht in Rijswijk groot succes

Algemeen
De spaarkaart werd ingeleverd bij een kerststal
De spaarkaart werd ingeleverd bij een kerststal (Foto: Sifra Baayen)

Aan de oproep van predikant Sifra Baayen aan de inwoners van Rijswijk om een kroontje achter hun raam te hangen is de afgelopen weken massaal gehoor gegeven. Op heel veel gevels van winkels en huizen waren kroontjes te zien. Hierdoor werd de kroontjestocht voor kinderen, die voor de tweede keer in Rijswijk plaatsvond, weer een groot succes.  

Speurtocht

De speurtocht werd door de kerken van Rijswijk georganiseerd als coronaveilig alternatief voor de bijeenkomsten met Kerst. Met een spaarkaart en stickers onder de arm, gingen de deelnemende kinderen op zoek naar de kroontjes. Bij ieder gesignaleerd kroontje plakten de kinderen een sticker op hun spaarkaart. Na zestien kroontjes was hij vol. De spaarkaart konden ze op 5 januari inleveren bij de kerk: een niet toevallig gekozen datum.

Driekoningen

“Vijf januari is de dag voor Driekoningen. Ook de drie koningen in het kerstverhaal waren op zoek. Zij zochten een ster. Als resultaat vonden ze het kindje Jezus, in een stal. In Rijswijk leverden de kinderen hun spaarkaart daarom in bij een kerststal. Als beloning kregen zij een sleutelhanger in de vorm van een ster,” aldus Sifra. Er stond dit jaar een kerststal bij de Oude Kerk en een in de Benedictus- en Bernadettekerk. “Het weer was die dag regenachtig en guur, maar de reacties van kinderen waren hartverwarmend. Zo keken ze naar het kindje, Maria en de dieren in de stal. Ook stond er een grote engel. Een meisje riep uit: ‘Hé, ook de engel is natgeregend!’ Ja, zelfs de engelen kregen te maken met de regenbuien.”

Heeft u interesse om volgend jaar rond Driekoningen mee te helpen? Mail naar sifrabaayen@pgrijswijk.nl.