Afbeelding
(Foto: PR)

Ingezonden bericht: Dichtbij huis even helemaal weg

14 jan, 15:06 Algemeen

Ontsnappen uit de drukte. Een andere omgeving. Even er tussenuit. Dat is goed voor een mens, maar ook dat is in deze onzekere tijden knap ingewikkeld. Hoe zal het dit jaar gaan met reizen naar het buitenland? Het is niet te voorspellen en juist in de vakantie zit je niet te wachten op onzekerheid en gedoe. Een vakantie in eigen land is dan een goed alternatief. Ook hier is genoeg te ontdekken en beleven en je weet wat de regels zijn en kunt de aanwijzingen van het personeel verstaan en alle regels die zijn aangeplakt lezen. Wil je toch echt het vakantiegevoel van even in een heel andere wereld verblijven huur dan eens een vakantiehuisje op een van de vijf Nederlandse waddeneilanden. 

Op de wadden kun je echt lekker uitwaaien en genieten van rust en ruimte. Maar zeker ook van gezelligheid en charme. Alle Nederlandse waddeneilanden hebben hun eigen unieke karakter en dat is goed bewaard gebleven. Er is veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Bij de plaatselijke VVV’s weten ze er alles van en de eilandbewoners vertellen er graag over, want ze zijn trots op hun bijzondere woonplaats. 

Onderweg 

Het vakantiegevoel krijg je al onderweg naar een van de eilanden. Eerst naar de haven in Friesland of de kop van Noord Holland. Het echte platteland van Nederland met uitgestrekte groene weilanden en grote boerderijen trekt aan je voorbij. Dan op de boot. Nu ben je echt weg, je laat letterlijk even alles achter je. 

Geniet van de overweldigende en toch kleinschalige natuur op de eilanden. Fietsend, wandelend of paardrijdend. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Ook als je een Texel huisje huren zul je je geen moment vervelen. De mooie stranden, het stadje met de vele uitgaansgelegenheden bieden allerlei soorten van vertier. Extra genieten doe je in een huisje met jacuzzi. Zeker na een lange actieve dag buiten is dat heerlijk ontspannend.

Met een vakantiehuisje op een van de waddeneilanden ben je tijdelijk een echte eilandbewoner en leef je met het ritme van de getijden en de veerboten die een paar keer per dag de samenstelling van de bevolking veranderen. Je maakt mee hoe het eiland tot rust en de sfeer er verandert nadat de laatste boot van de dag vertrokken is naar het vasteland en de dagjesmensen verdwijnen. Je blijft achter in een select gezelschap van eilandbewoners en dat heeft iets knus en intiems. 

En terwijl anderen zich naar de boot haasten kun jij precies doen waar je zin in hebt op je eigen tijden. Vroeg opstaan om de stilte van de ontwakende natuur te beleven of lekker uitslapen. Nog even naar het strand om de zonsondergang te bekijken of uitgebreid uit eten bij een van de vele restaurants. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand of thuiskomen voor een siësta. Je hebt je eigen uitvalsbasis en hoeft met niemand rekening te houden. 

Afbeelding
Staking HTM 2 juni ook in Rijswijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Formatiegesprekken nieuwe coalitie gaan laatste fase in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Proef rond Ypenburg voor minder files op A4 richting Rotterdam Algemeen gisteren
Afbeelding
Pluk de dag bij Pompidou met heerlijk verse bloemen Bedrijf in Beeld gisteren
Afbeelding
Vrolijke opening Sollicitatiezaak op 12 mei Algemeen 18 mei, 10:50
Afbeelding
Geschokte reacties op prikincident met 3-jarige peuter in Julianapark Algemeen 18 mei, 10:31
Afbeelding
Wateringse braderie op zaterdag 4 juni Uit 18 mei, 09:18
Afbeelding
Einde leegstand deel Bogaard in zicht Algemeen 17 mei, 17:30
Afbeelding
Gemeente komt met statement over incident met injectienaald in Julianapark Algemeen 17 mei, 16:58
Afbeelding
Het bloeiende verenigingsleven in Rijswijk (3): Badmintonclub Randstad Algemeen 17 mei, 14:05
Afbeelding
Waarom Rijswijk juist vandaag de regenboogvlag hijst Algemeen 17 mei, 11:06
Afbeelding
Een kijkje bij het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk Zorg 16 mei, 19:00
Afbeelding
Gemeente Rijswijk sluit growshop Cort van der Lindenstraat Politie 16 mei, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.