Rijswijkers Sjaak en Ron winnen ‘Actief Oud is Goud’-Awards

Algemeen
Rijswijker Sjaak neemt trots de juryprijs in ontvangst
Rijswijker Sjaak neemt trots de juryprijs in ontvangst (Foto: Sidney van der Burgh)

De jury maakte op 8 januari de winnaars bekend van de 5e editie van de Oud is Goud Awards. Daarmee zet politieke beweging Wij. Rijswijk jaarlijks maatschappelijk actieve ouderen in het zonnetje. De vakjury stemde voor Sjaak Hauser. Ron Mangelmans is winnaar van de publieksprijs.

“Enorm actief, maatschappelijk betrokken en een grote drive tot samenwerking. Dat maakt dat Sjaak Hauser unaniem verkozen is tot winnaar”, zegt Henny van der Horst, voorzitter van de vakjury. Spin in het web Sjaak Hauser opereert als vrijwillig beheerder en faciliteerder in de Bernadette- & Benedictuskerk. Hij moedigt jong en oud aan vrijwilligerswerk te doen. “Het is goed voor jezelf om actief en tussen mensen te zijn, want dat houdt je jong.”

Publieksprijs

Ron Mangelmans kreeg de meeste stemmen vanuit het publiek. Hij zette zich jarenlang in als vrijwilliger RvC Celeritas. De nominatie en prijs waren voor hem een mooie verrassing. De winnaar breekt een lans voor alle vrijwilligers in de sport: “Ik ben enorm vereerd en blij met deze prijs. 

Vrijwilligerswerk is een verrijking van je leven en hoort bij de Nederlandse sportcultuur. Deze kan bestaan dankzij alle vrijwilligers.”

Onschatbare waarde

Actief blijven in de maatschappij is belangrijk, zeker nu. Wanneer je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doet, vergroot dat je sociale netwerk en blijf je in beweging. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid. Daarnaast is de kennis en levenservaring van ouderen van onschatbare waarde voor volgende generaties.

Vanwege de coronamaatregelen werden de prijzen ‘op straat’ uitgereikt.