Schilperoort IJzerwaren is verhuisd

Algemeen
Onno en Dennis voor het nieuwe filiaal van Schilperoort IJzerwaren in winkelcentrum In de Bogaard
Onno en Dennis voor het nieuwe filiaal van Schilperoort IJzerwaren in winkelcentrum In de Bogaard (Foto: Robert Heijdemann)

Als kleine jongens hielpen de broers Onno, Remco en Ivo hun vader na schooltijd al in de winkel. Elk verfblik, hangslot of zaag wisten zij feilloos te vinden. “Het vak kregen we met de paplepel ingegoten,” vertelt Onno. Hij staat samen met Dennis (van het vaste team) in het nieuwe filiaal van Schilperoort IJzerwaren in winkelcentrum In de Bogaard. “Tijdens de verhuizing van de Steenvoordelaan naar de Johan Friso Promenade, vlakbij de Hema, merkten we pas hoe groot ons assortiment is. Sinds de opening op zaterdag 22 januari is iedereen hier welkom.”

Inbraakpreventie

Meer dan 50 jaar geleden startte vader Ad zijn doe-het-zelf-zaak in de Haagse Kempstraat. Inmiddels zijn er 7 vestigingen. Hoewel de tijd is veranderd met de opkomst van bouwmarkten en digitale winkels, hebben ze het druk. Onno: “Onze klanten komen niet alleen voor een product, maar ook voor advies en service. Veel klanten komen hier al jaren.” Het assortiment is breed. Van verlichting, gereedschap en bevestigingsmaterialen tot lijmen, sleutels, fietsen en deurmatten. “Inbraakpreventie is erg actueel. Het belangrijkste bij het beveiligen van je huis zijn de ramen en deuren. Denk aan strips, veiligheidssloten, raamuitzetters met sloten, espagnoletbeveiligers. We hebben een ervaren slotenmaker die voor de montage kan zorgen.”