Rijswijkse 538-luisteraar wint 40.000 euro in Bitcoin

Algemeen
Coen en Sander van het Radio 538-programma 'Hierrr Met Je Rekening'
Coen en Sander van het Radio 538-programma 'Hierrr Met Je Rekening' (Foto: Radio 538)

Luisteraars van Radio 538 stuurden de afgelopen weken tienduizenden rekeningen in voor ‘Hierrr Met Je Rekening’. Van emotionele inzendingen tot hilarische blunders; iedere dag vergoedde de zender de meest bijzondere rekeningen met een goed verhaal. Vrijdag 28 januari ging Bas van Dommelen (23) uit Rijswijk met de hoofdprijs naar huis. 

Van Dommelen stuurde zijn rekening in voor een nieuw matras, omdat de oude vol zat met kattenpis van een enthousiaste buurkat. Met deze rekening kwalificeerde Bas zich voor de grote finale en werd zijn rekening van 195,07 euro uiteindelijk maar liefst 40.000 euro in Bitcoin op een Bitvavo-account waard.

Bas van Dommelen: ‘’Ik stuurde een rekening in voor een nieuw matras, aangezien de kat van de buren op mijn matras heeft gepiest en ik daarom de oude moest weggooien. Niet te geloven dat ik nu heb gewonnen, echt geweldig dit. Ik zit al in de Bitcoin, maar ben er nog niet heel erg ingedoken, omdat ik nog in het laatste jaar van mijn hbo zit. Ik ga hier zeker goed over nadenken en van genieten. Ik ben de kat nu eigenlijk heel dankbaar. Met de prijs ga ik lekker investeren in mijn eigen bedrijfje en zeker ook in Bitcoin natuurlijk!’’

Ook dit jaar leverde ‘Hierrr Met Je Rekening’ de meest uiteenlopende verhalen op. Zo betaalde Radio 538 de rekening van een fietstrainer voor oud-olympiër Elis Ligtlee, die na een moeilijke periode weer wil beginnen met wielrennen, werden de vliegtickets naar het geboorteland van geadopteerde Sergio vergoed en ook de pruik van luisteraar Linda werd terugbetaald, zodat zij het geld kon gebruiken om een fiets te kopen voor haar zoontje.

Hoofdprijs
Inzenders maakten naast een vergoeding van hun rekening dit jaar voor het eerst kans op een hoofdprijs van maar liefst 40.000 euro in Bitcoin. Hiermee speelt Radio 538 in op de alsmaar groeiende populariteit van crypto, in dit voor veel Nederlanders zware jaar.