SchuldhulpMaatje Rijswijk: voor iedereen

Algemeen
Kees van Oosterom en Paul Rommelse van Stichting Schuldhulpmaatje Rijswijk.
Kees van Oosterom en Paul Rommelse van Stichting Schuldhulpmaatje Rijswijk. (Foto: SchuldhulpMaatje Rijswijk)

“We moeten Rijswijkers die in de schulden zitten een steuntje in de rug geven.” Dat dachten de kerken iets meer dan een jaar geleden, toen ze samen waren voor de herdenking van 750 jaar Rijswijk. De urgentie om Rijswijkers te helpen met het voorkomen én oplossen van schulden, werd door alle aanwezige partijen gevoeld. De oprichting van Stichting SchuldhulpMaatje Rijswijk was een feit.

Doel: zelfredzaamheid

Kees van Oosterom en Paul Rommelse werden de coördinatoren van de stichting. En nu, slechts iets meer dan een jaar later, zijn er al tien actieve Maatjes (met een hoofdletter!) aan de stichting verbonden die, na een opleiding en certificering op vrijwillige basis, de hulpvragers helpen. Hun doel: mensen zelfredzaam laten worden. Zichzelf overbodig maken.
Vaak stellen ze eerst de administratie op orde, maar soms reikt de hulpverlening verder. Er is een goede samenwerking met de gemeente (het Financieel Servicepunt) en andere maatschappelijke organisaties. De behoefte aan ondersteuning is groot: het afgelopen jaar konden er ongeveer dertig Rijswijkers worden ondersteund.

Voor iedereen

Kees en Paul benadrukken dat iedereen met geldzorgen voor gratis hulp bij hen kan aankloppen. Wanneer de rekeningen zich opstapelen. 

Ons motto: samen lukt ‘t

Wanneer je de huur, de energiekosten of zorgverzekering nog maar nauwelijks kunt betalen en je niet weet hoe je moet rondkomen. Of erger nog, als je meer schulden hebt dan je aankunt. In al deze gevallen kun je hen benaderen. Nadat Kees en Paul de problematiek in kaart hebben gebracht zullen ze je in contact brengen met een Maatje, onder het motto: samen lukt ‘t.

Maatjes gezocht

Er zijn steeds meer mensen die hulp nodig hebben bij hun schuldenproblematiek. SchuldhulpMaatje Rijswijk is dan ook dringend op zoek naar nieuwe Maatjes. Je hoeft daar geen financieel expert voor te zijn, maar wel een beetje met cijfers en mensen kunnen omgaan. Wij zorgen voor een training en begeleiding. Er worden ook regelmatig Maatjesavonden gehouden, waarbij de Maatjes elkaar opscherpen en hun kennis delen. En de avonden zijn nog gezellig ook.

Heeft u geldzorgen? Of lijkt het u wel wat om andere mensen te helpen als Maatje? Bel gerust met Kees van Oosterom (06-21212031) of Paul Rommelse (06-48896238). Zij kunnen u alle gewenste informatie geven. Mailen mag ook: coordinator@rijswijk.schuldhulpmaatje.nl. Meer informatie vindt u op: www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/rijswijk.