Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rijkswaterstaat)

De Heinenoordtunnel (A29) is vanwege regulier onderhoud in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari dicht richting Rotterdam en van donderdag 17 op vrijdag 18 februari richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Afsluitingen

·          in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 februari van 00.00 tot 05.00 uur de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het Noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21)
·          in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 februari van 00.00 toto 05.00 uur de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het Zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20)

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217.

Richting Barendrecht/Rotterdam (richting Noorden)

·          Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.

·          Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden)

·          Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.

·          Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, westen van Noord-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en de 30 minuten.

Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Toekomstige afsluitingen voor onderhoud

Rijkswaterstaat voert 6 keer per jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan beide buizen van de Heinenoordtunnel. De volgende afsluitingen voor regulier onderhoud zijn in de nacht van 6 op 7 april en van 7 op 8 april. Op www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel staat ook de planning van het reguliere onderhoud.

Over de werkzaamheden

Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat u veilig door de tunnels kunt blijven rijden.

Combineren van werkzaamheden

Waar mogelijk maken van deze afsluitingen gebruik om tegelijkertijd voorbereidende onderzoeken en werkzaamheden uit te voeren voor de renovatie Heinenoordtunnel die gepland staat in 2023 en 2024. Door werkzaamheden te combineren beperken we zoveel mogelijk de verkeershinder voor de weggebruiker. Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. U kunt renovatie ook volgen via Facebook.

Kijk voor meer informatie ook op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl

Twitter: @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)